Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak stahovat videa přímo podle zdroje

Možno sa budem mýliť, ale to, čo si vypísal, je zoznam stream blokov.
Aby pochopil - neposiela sa video ako celok, ale po blokoch, ktoré sa jednotlivo na seba napájajú, predtým sa však stiahnu do cache (vyrovnávacia pamäť) a z nej sa odoberajú.
To poradie: 1. a 2. - bude informácia o dĺžke streamu a jeho "polohe" vo videu - to je informácia pre prehrávač (ale nie pre ten tvoj) vo webovom rozhraní (na ich stránke), to isté sú body 11. a 12.
Body 3.-10. sú práve tie streambloky a nesťahujú sa presne v tom poradí, ako sú vypísané (poradie vie len ten webový prehrávač na základe bodov 1. a 2. (príp. ďalších, ak je video dlhšie), pretože veľkosť bloku 1,2MB pre video by bola akurát pre nízke rozlíšenie (144, 240) - teda nepozerateľné v dnešnej dobe.
Dá sa to stiahnuť jednotlivo a zlepiť, lenže by si musel vedieť presné poradie, inak z toho vznikne paškvil - začne stredom, uprostred bude koniec a na konci začiatok - to uvádzam ako príklad.
Veď i extension súboru to naznačuje - m4s - MPEG4 transport Segment.

Na podobnom princípe pracuje aj YT - ak máš len trochu pomalšie pripojenie prehrávaš si video, často sa stane, že sa zastaví a beží nahrávanie ďalšieho bloku do cache, aby potom prehrávač si ho dobral - dole tá červená čiara ukazuje koľko je v cache k dispozícii. Ak video príde pri prehrávaní ku koncu tej červenej čiarky, zastaví sa a čaká, až sa stiahne ďalší blok a potom pokračuje.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny