Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Android - Proč mobil přestane detekovat sim kartu?

Dobrý den,

Už několik dní příbuznému zlobí LG Q6, které jednou nebo dvakrát denně přestane detekovat SIM kartu. Prozatím to vyřeší vždy restart, ale nemusí to tak být vždy a navíc, mobil na něco takového neupozorní. (Zkusil jsem nainstalovat GSM Signal Monitor & SIM Card Info, ale zatím jsem neměl možnost to otestovat.

Každopádně, napadlo mě

- použít druhý slot na SIM, který je avšak microSIM a rámeček jsem bohužel nenašel. Naštěstí, budu ho mít už možná zítra. Otázka je, jestli to vůbec pomůže?
- resetovat Android - to by měla být pravděpodobně první možnost. Jenže, Android není Windows, kde částečná obnova vyřešila všechno. Sám jsem měl nedávno problém se svým telefon, který se samovolně restartoval a resetování byla ztráta času
- špatná SIM karta - nejjednodušší by bylo použít dočasně druhý mobil, což bohužel teď není možné. Nicméně, může být problém v SIM (nikdy předtím jsem se s tím nesetkal)

A nebo je to technický problém, který by vyřešili pouze v servisu?

Prosím o radu,

Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Náhodné vypadávanie SIM karty (teda nedetegovanie SIM karty v mobile) - je to väčšinou chyba SIM kar…
yYy 26.04.2021 07:35
yYy
Ano, chyba SIM karty by možná vysvětlovala, proč pomůže nejen restart, ale i vytažení a vrácení zpět…
MichalDM 26.04.2021 07:59
MichalDM
Operátor nezisťuje, či funguje, alebo nie. Jednoducho prídeš a povieš, že SIM karta už vypadáva a ne… poslední
yYy 26.04.2021 18:43
yYy

Náhodné vypadávanie SIM karty (teda nedetegovanie SIM karty v mobile) - je to väčšinou chyba SIM karty. Mne tiež takéto kúsky robila stará SIM karta - počas hovoru jednoducho ju mobil "nenašiel". Reštart mobilu - bola tam a o chvíľu nebola. Mobil toto nikdy neupozorní - len jednoducho oznámi, že nie je SIM karta vložená.
Operátor ti ju za pár minút vymení - majú na to zariadenia, okopírujú na čistú SIM kartu všetko z tvojej starej a bude po problémoch (neviem ako u vás - u nás som to mal za taliansku cenu - satarmo).

Ano, chyba SIM karty by možná vysvětlovala, proč pomůže nejen restart, ale i vytažení a vrácení zpět.

Nicméně, jaká je pravděpodobnost, že to tak skutečně je? Abych nechodil (zvláště za současné situace) za operátorem s něčím, co vlastně funguje správně. Jak jsem řekl, bohužel teď není možné dočasně vyzkoušet SIM v jiném telefonu, což by bylo nejúčinnější otestování.

Operátor nezisťuje, či funguje, alebo nie. Jednoducho prídeš a povieš, že SIM karta už vypadáva a nechce komunikovať s telefónom a môžeš (aj keď to pravda nemusí byť) im povedať, že si ju vyskúšal v 2-3 mobiloch a správa sa rovnako.
A väčšina operátorov ti vymení poškodenú SIM za novú.
Pokiaľ sa ti ešte ju podarí sprevádzkovať - presuň/skopíruj si kontakty do mobilu (pre istotu), ale väčšinou prekopírujú všetko zo starej na novú (vrátane t.čísla, PINu, kontaktov) - mali by mať v prevádzkach na to podmienky ( pri mojej výmene to trvalo cca 10 min.).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru