Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Upload - Pravidelné výpadky / Nabízím finanční odměnu za vyřešení.

Dobrý den,
chtěl bych Vás požádat o pomoc s internetem, už jsem trošku v situaci kdy bych dal cokoliv za radu která vyřeší můj problém.

Mám poskytovatele internetu, který celé dlouhé roky fungoval zcela bez problémů a naopak jsem si jej pouze mohl chválit. Výpadky téměř nezaznamenáte a poměr cena/výkon je také super. Ovšem tohle se pro mě aktuálně změnilo protože řeším zdánlivě nevyřešitelný problém.

Pracuji s videi a takové soubory po jednom natáčecím dni mohou dosahovat hodnoty několik giga - a také jsem několik let využíval služby živého vysílání - ovšem od cca nového roku 2021 mi tohle bylo znemožněno. Od nového roku se mi stává situace, kdy můj UPLOAD (pouze upload) cca 1 za 6 minut klesne na minimální hodnoty. A to opravdu v pravidelném intervalu a nestane se že by se někde nějaký interval vynechal.

Pro živé vysílání jsem roky měl nastavenou hodnotu okolo 3 000kb/s. Můj internet zvládne 10 000kb/s. Ovšem vzhledem k tomu že v pravidelných intervalech upload spadne téměř na nulu vždy se po 5 minutách vysílání přeruší a musí se znovu obnovit - což například pro sledující je zcela nepřijatelné - oni sami musí každých 5 minut refreshovat stránku po nahození, což opravdu není standartní situace. Zkrátka tímto bylo znemožněno zcela živé vysílání.

Uploadování souboru - jak jsem zmiňoval, věnuji se také natáčení videí, což přináší veliké soubory a při nutnosti uploadu dochází k problému když na určité servery uploaduji tyto větší soubory, tak po pěti minutách se upload zastaví a nejsem schopen tak soubory nahrát - samozřejmě tady už záleží na službě, některá pozastaví a poté jede dál, ale některá zcela přeruší - ovšem je to důkaz toho, že není problém ve streamovacích softwarech.

Po neskutečném nahánění technika na poskytovateli internetu se mi podařilo po cca 3 měsících dostat technika do baráku aby vyměnil anténu - nepomohlo a sám technik nevěděl kde je problém a navrhl mě řešení ať komprimuji soubory, že je nemusím uploadovat tak veliké - což teda jsem trošku dělal že jsem neslyšel jinak bych asi musel skočit z okna.

Zkoušel jsem následující:
1) 3 počítače - všude stejné intervaly s výpadky.
2) 7 programů (5 uploadujících, 2 streamovací) - všude stejné intervaly s výpadky.
3) Internet dát do všech PC rovnou přes kabel od antény (v cestě nebyl žádný router, switch) - všude stejné intervaly s výpadky.
4) Změnit nastavení streamovacích problémů - všude stejné intervaly s výpadky.
5) Technik vyměnil anténu na baráku - Stále problém přetrvává, bohužel nebylo řešení.
6) Vést dohromady hodinové hovory s poskytovatelem internetu - Ten stále tvrdí že na jeho straně problém není a vidí pouze problém z mé strany ačkoliv jsem kabelem přímo na anténě (což zkoušel i zmíněný technik).

Ovšem k technikovi bych moc nevzhlížel...když přišel začal měřit internet pomocí Speedtestu, kde samozřejmě nic nezaznamená protože download jede pořád a upload vypadne jednou za 6 minut a to na cca 10-15 vteřin (ovšem i to stačí k pozastavení služeb využívajících upload).
Už fakt si říkám jestli ten problém nebude na mé straně, ale netuším kde - však jsem vyzkoušel všechny cesty a to bez jakýchkoliv přidaných zařízení které mohou způsobovat problémy (router,switch...)

Chtěl bych Vás velmi poprosit o možná dvě věci, zda by se našel někdo šikovný a dokázal poradit s následujícím:
1) Existuje něco jako Speedtest ale služba která dokáže upload zaznamenávat třeba 20minut v kuse, abych mohl dokázat pravidelné výpadky? Nejlépe hodnoty i graf.
Poskytovatel má za to, že za všechno může využívaný software, který využívá denně miliony lidí. A na Speedtestu jak bylo řečeno změřím pouze aktuální rychlost a není prakticky možné se trefit ani do jednoho výpadku a i kdyby tak pro poskytovatele ten výsledek nemá hodnotu.

2)Nebo napadá Vás přímo řešení problému? V případě že by někdo problém dokázal vyřešit díky radě, jsem schopen se domluvit s Vámi na nějaké finanční odměně, moc si toho budu vážit, pro mě je to velmi omezující.

Zároveň bych prosím prozatím chtěl eliminovat dotazy na to proč nezměním poskytovatele. Bydlíme v baráčku na malé vesnici, kde není moc výběr - každopádně je tu možnost změnit pouze na O2 a upřímně ceny jsou mnohonásobně vyšší a nemyslím si že by technická podpora vyzařovala pěti hvězdami. Nicméně s myšlenkou si pohráváme, ale je to pro nás velmi stěžejní situace, jelikož od nynějšího poskytovatele máme spousty výhod i co se týče televize apod. jelikož jsme byli jedni z prvních zákazníků - proto ke změně bych aktuálně nechtěl dojít a pořád věřím že spokojenost která trvala dlouhá léta se znovu vrátí.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
o2 kdesi na dědině má asi zoufalý upload. ale nic jiného ti asi nezbude, pokud se kvůli dementnímu s… poslední
lední brtník 06.05.2021 21:07
lední brtník

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru