Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Upload - Pravidelné výpadky / Nabízím finanční odměnu za vyřešení.

Dobrý den,
chtěl bych Vás požádat o pomoc s internetem, už jsem trošku v situaci kdy bych dal cokoliv za radu která vyřeší můj problém.

Mám poskytovatele internetu, který celé dlouhé roky fungoval zcela bez problémů a naopak jsem si jej pouze mohl chválit. Výpadky téměř nezaznamenáte a poměr cena/výkon je také super. Ovšem tohle se pro mě aktuálně změnilo protože řeším zdánlivě nevyřešitelný problém.

Pracuji s videi a takové soubory po jednom natáčecím dni mohou dosahovat hodnoty několik giga - a také jsem několik let využíval služby živého vysílání - ovšem od cca nového roku 2021 mi tohle bylo znemožněno. Od nového roku se mi stává situace, kdy můj UPLOAD (pouze upload) cca 1 za 6 minut klesne na minimální hodnoty. A to opravdu v pravidelném intervalu a nestane se že by se někde nějaký interval vynechal.

Pro živé vysílání jsem roky měl nastavenou hodnotu okolo 3 000kb/s. Můj internet zvládne 10 000kb/s. Ovšem vzhledem k tomu že v pravidelných intervalech upload spadne téměř na nulu vždy se po 5 minutách vysílání přeruší a musí se znovu obnovit - což například pro sledující je zcela nepřijatelné - oni sami musí každých 5 minut refreshovat stránku po nahození, což opravdu není standartní situace. Zkrátka tímto bylo znemožněno zcela živé vysílání.

Uploadování souboru - jak jsem zmiňoval, věnuji se také natáčení videí, což přináší veliké soubory a při nutnosti uploadu dochází k problému když na určité servery uploaduji tyto větší soubory, tak po pěti minutách se upload zastaví a nejsem schopen tak soubory nahrát - samozřejmě tady už záleží na službě, některá pozastaví a poté jede dál, ale některá zcela přeruší - ovšem je to důkaz toho, že není problém ve streamovacích softwarech.

Po neskutečném nahánění technika na poskytovateli internetu se mi podařilo po cca 3 měsících dostat technika do baráku aby vyměnil anténu - nepomohlo a sám technik nevěděl kde je problém a navrhl mě řešení ať komprimuji soubory, že je nemusím uploadovat tak veliké - což teda jsem trošku dělal že jsem neslyšel jinak bych asi musel skočit z okna.

Zkoušel jsem následující:
1) 3 počítače - všude stejné intervaly s výpadky.
2) 7 programů (5 uploadujících, 2 streamovací) - všude stejné intervaly s výpadky.
3) Internet dát do všech PC rovnou přes kabel od antény (v cestě nebyl žádný router, switch) - všude stejné intervaly s výpadky.
4) Změnit nastavení streamovacích problémů - všude stejné intervaly s výpadky.
5) Technik vyměnil anténu na baráku - Stále problém přetrvává, bohužel nebylo řešení.
6) Vést dohromady hodinové hovory s poskytovatelem internetu - Ten stále tvrdí že na jeho straně problém není a vidí pouze problém z mé strany ačkoliv jsem kabelem přímo na anténě (což zkoušel i zmíněný technik).

Ovšem k technikovi bych moc nevzhlížel...když přišel začal měřit internet pomocí Speedtestu, kde samozřejmě nic nezaznamená protože download jede pořád a upload vypadne jednou za 6 minut a to na cca 10-15 vteřin (ovšem i to stačí k pozastavení služeb využívajících upload).
Už fakt si říkám jestli ten problém nebude na mé straně, ale netuším kde - však jsem vyzkoušel všechny cesty a to bez jakýchkoliv přidaných zařízení které mohou způsobovat problémy (router,switch...)

Chtěl bych Vás velmi poprosit o možná dvě věci, zda by se našel někdo šikovný a dokázal poradit s následujícím:
1) Existuje něco jako Speedtest ale služba která dokáže upload zaznamenávat třeba 20minut v kuse, abych mohl dokázat pravidelné výpadky? Nejlépe hodnoty i graf.
Poskytovatel má za to, že za všechno může využívaný software, který využívá denně miliony lidí. A na Speedtestu jak bylo řečeno změřím pouze aktuální rychlost a není prakticky možné se trefit ani do jednoho výpadku a i kdyby tak pro poskytovatele ten výsledek nemá hodnotu.

2)Nebo napadá Vás přímo řešení problému? V případě že by někdo problém dokázal vyřešit díky radě, jsem schopen se domluvit s Vámi na nějaké finanční odměně, moc si toho budu vážit, pro mě je to velmi omezující.

Zároveň bych prosím prozatím chtěl eliminovat dotazy na to proč nezměním poskytovatele. Bydlíme v baráčku na malé vesnici, kde není moc výběr - každopádně je tu možnost změnit pouze na O2 a upřímně ceny jsou mnohonásobně vyšší a nemyslím si že by technická podpora vyzařovala pěti hvězdami. Nicméně s myšlenkou si pohráváme, ale je to pro nás velmi stěžejní situace, jelikož od nynějšího poskytovatele máme spousty výhod i co se týče televize apod. jelikož jsme byli jedni z prvních zákazníků - proto ke změně bych aktuálně nechtěl dojít a pořád věřím že spokojenost která trvala dlouhá léta se znovu vrátí.

Předmět Autor Datum
Prenajmi si nejaky virtual hosting, ci miesto v cloude (trebars Gdrive, Onedrive, Dropbox). Zacni ta…
fleg 06.05.2021 13:27
fleg
Ahoj Fleg, mnohokrát děkuji za tvoje rady, akorát tím bouhužel problém zřejmě nevyřeším. Pokud uploa…
_PaVeL 06.05.2021 13:49
_PaVeL
ctral-alt-del...spusti si spravcu uloh a tam mozes sledovat vyvoj uploadu. Pripadne prtg monitor, bi…
fleg 06.05.2021 14:41
fleg
Ak chceš mať istotu, že ťa technik nevodí za nos poradím... Doshodni si, že si k nemu dáš na dobu me…
Kilo.Viktor 06.05.2021 15:51
Kilo.Viktor
o2 kdesi na dědině má asi zoufalý upload. ale nic jiného ti asi nezbude, pokud se kvůli dementnímu s… poslední
lední brtník 06.05.2021 21:07
lední brtník

Prenajmi si nejaky virtual hosting, ci miesto v cloude (trebars Gdrive, Onedrive, Dropbox).
Zacni tam kopirovat nejaky velku zbierku suborov, idealne tie velke videa.
Pokial bude upload padat aj pri tomto kopirovani je chyba bud u ISP alebo niekde za nim (za co on nemoze).
Cez TCPView mozes odsledovat kam sa tie subory zalohuju/uploaduju a cez tracert mozes sledovat vyvoj pingov pocas toho vypadku.
Ak by ti nevyhovoval tracert z okien skus pouzit https://www.pathanalyzer.com/download.opp.
Pokial to naozaj vypadava kazdych 6min skus pingovat 6min poradnu, ci tam budu nejake vypadky (ping -t).
Peniaze mozes poslat na nas Patreon;o).

.

Ahoj Fleg,
mnohokrát děkuji za tvoje rady, akorát tím bouhužel problém zřejmě nevyřeším. Pokud uploaduju například na Google drive tak nevidím průběžný upload hodnoty - vidím pouze procenta která se pomalu načítají, ale pokud zrovna se to jenom zpomalí na základě výpadku tak nemám šanci rozeznat. Jak jsem psal některé služby pouze zpomalí a některé se přeruší - nejde mi ani tak o to že můžu hledat právě varianty jako je google drive atd kam soubory nahrávat, ale nejvíce mě jde o živé vysílání kde si prostě žádnou službou nepomůžu, tam ten internet, upload - musí běžet nonstop.

Co se týče zmíněných programů, tak metriky které najdu jsou především věnované downloadu, ale ten mám celou dobu v pořádku taky neproběhne jediný výpadek, jde čistě jenom o upload. Tudíž nezjistím nic ani na zmíněném CMD protože ping se mi bude zobrazovat v rámci downloadu..

Potřeboval bych něco jako speedtest, který mi dokáže sledovat upload třeba hodinu v kuse, zkrátka služba která se bude věnovat pouze tomu uploadu a zaznamená mi to do sobouru či kamkoliv jinam.

Děkuji, P.

Ak chceš mať istotu, že ťa technik nevodí za nos poradím...
Doshodni si, že si k nemu dáš na dobu merania vlastný počítač proti ktorému budeš merať.
Takto budeš mať aspoň istotu, že v prípade výpadkov to bude niekde ďalej na internete za sieťou poskytovateľa.
Inak vieš o tom, že bezdrátové pripojenie patrí medzi najhoršie pripojenia do internetu? No veď preto je také lacné.
Iste existuje aj spoľahlivý bezdrát, akurát nie je za hubičku. Mali sme taký v práci. Fungovalo to na prenajatej frekfencii a platili sme mesačne tuším 6500 korún. Ping a rýchlosť v obidvoch smeroch boli také ako bolo uvedené na zmluve a nikdy s tým neboli problémy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru