Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nemuzu rozjet stare pc (repas) - najede pouze vypis HW. A jine problemy...

Zdravim,

Mam tu repasovanej sunkoidni pc pro mamcu na net apod., ktere by melo mit XP (pokud mi neprodali pouze licenci na XP bez XP?) Prvni vec, kterou nevim (na uctence mam napsano Licence W XP) - pokud jen licence, mohu tam flaknout svoje XP a aktivovat pomoci této licence?(Proste udelat nelegalni kopii a legalizovat si ji - product key mam novej)

pecko: Sestava dell optiplex150, Intel pentium 4 CPU 3,00GHz, cache 1.0MB, HDD: WDC WD800BB-55JKA0, IDE/ATA,Ram: 512MB, DVD-ROM: HL-DT-STDVD-ROM GDR816B, IDE/ATA, MB:Intel Corp. 82865G/PE/P DRAM Controller
Bios: 11/25/04,fujitsu siemens Phounix Techn.

Bios pise neco jine: Intel P III, procesor 1,13GHz, Bios Version: A09, ram 512MB

Vubec netusim co to prislo za kram :-)

No a ted k veci:

PC zapojim, spustim a najede mi nacitani s logem dell a pak skoci jen vypis HW (kterej jsem sem opsal) a to jest cela aktivita pecka. Zkousel jsem nastavit bootovani z HDD (pokud tam nejake XP jsou?) a nic. Furt stejne krasny vypis HW.

Tak jsem tam chtel nasekat svoje XP, ale zjistil jsem, ze mi nejede cd-romka, takze jsem taky utrel. Ovsem u ni v biosu psali "not installed". Cudl u romky nic nedela.

Jsem z toho krapanek v pasti, bo jsem si pokazdy pc donesl, zapnul, nainstaloval os bez vaznejsich problemu. Takze vubec netusim co mam v biosu poladit? Co ma znamenat ta "neotvirajici" se cd-romka? Jak je to stemi XP-ckami?

Diky za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
jeste malickost:-) Jen maly detail: instaloval jsem tam xp home a v ovladacich panelech/system/obec…
Boeing 29.09.2008 00:23
Boeing
instalačka xp je je na jediném cd od microsoftu. pokud máš mui verzi (jen pro anglické profi), dodáv…
lední brtník 29.09.2008 00:39
lední brtník
ha ::) juknul jsem na to instalacni cd a neni to home ale presneji XP media center edition 2005 - mo…
Boeing 29.09.2008 00:51
Boeing
media center snad ani v češtině nebylo, je to hnusný paskvil s vlastnostmi (zabezpečením) home a úch…
lední brtník 29.09.2008 01:11
lední brtník
Jj, planoval jsem ze to rozdelim, jen jsem to chtel rozchodit. Media center mam v cestine na pc, ke… poslední
Boeing 29.09.2008 01:20
Boeing

jeste malickost:-)

Jen maly detail: instaloval jsem tam xp home a v ovladacich panelech/system/obecne mi to tvrdi, ze mam MS XP Professional SP2

jeste dodam, ze tu instalacku jsem rozjizdel pomoci product key na prof.

trochu se to tu ztratilo a me to zacina cim dal vic vrtat hlavou.

System si mysli ze ma proff, pricemz instalce probehla verzi home a navic bylo pouzito pouze 1CD ze 3 a instalce skoncila. Licence je na xp proff eng, moje home je cz, to co mam je eng. Vygooglil jsem si nekolik zasadnich rozdilu mezi edici home a prof, ale bohuzel jsem nedozal ztech funkci nic v pc najit (je to hlavne diky eng). Podle dalsiho navodu jsem se pokusil najit aspon ten MUI (Uživatelské rozhraní s podporou více jazyků), ale v miste, kde by mel byt, nebyl.

Otázka zní: Co to vubec mam za OS? Jak to spolehlive zjistim? :-D Vzhledem k vyse uvedenym faktum mi to proste hlava nebere.

Edit:
Sisoft sandra taky tvrdi, ze mam prof.

instalačka xp je je na jediném cd od microsoftu.
pokud máš mui verzi (jen pro anglické profi), dodává se na přidaných asi 5 jazykových cd. čili není někde uvnitř windows jako ikona, musí se instalovat z extra cd. pak se dá přepnout v ovládacích panelech - regionální nastavení - jazyk prostředí windows. české jsou pouze nástrojové lišty a dialogové okna, jádro zůstává anglické, proto se do takového systému stahují anglické záplaty, servicepacky a anglická verze msie.

xp se při instalaci neřídí klíčem a podle toho není home nebo profi, české nebo anglické, ale musí pasovat - pravděpodobně nejde míchat home a profi, krabicové (u nás prakticky neprodejné) a oem product key; na jazykové verzi nezáleží.

čili spíš je zajímavé co máš vlastně za médium, a hlavně jestli jsi náhodou nejdřív instaloval home (cz), a pak bez smazání přes něj profi (en)? to by byla naprostá katastrofa, pomůže jedině to smazat, pak novou instalaci.

ha ::) juknul jsem na to instalacni cd a neni to home ale presneji XP media center edition 2005 - moje tezka nepozornost :-[ a jsou to tri CD, to vidim:-)

to mui sem prave nenasel, tveho pokusu o navedeni ocenuji, ale mam to v eng, takze chvilku potrva, nez si to prelozim.

nevim co jsem tam nainstaloval, instalacku prof nemam a kdyz jsem se pokousel nabootovat z HDD, kde by mohli prof byt, nic se nedelo. Az potom co jsem prehodil poradi bootu na cdromku a soupnul tam instalacku media center se to rozjelo. Navic pri instalaci a vyber particion jsem volil c:\ kde bylo 80GB volnych, coz u HDD 80GB je celkem logicke a celkem logicke je i to ze tam prof nebylo. Takze probehla instalcka media center (to si prosim vsude dosadte misto drive udavane verze home - moje chyba, necumel jsem na to cd nejak dukladne) a mam prof. Zadne jine instalace neprobehly.

media center snad ani v češtině nebylo, je to hnusný paskvil s vlastnostmi (zabezpečením) home a úchylným prostředím vhodným prý pro htpc. od čeho na to pasuje product key si netroufám odhadnout.
je možné že tato obludnost byla na 3 cd, mě by ovšem nesmělo ani jedno z nich přes práh.

jinak systém nepatří na celý 80gb disk, protože image takového oddílu nejde rozumně zálohovat.
systémový disk by mohl mít 15-20gb, zbytek je pro data nebo pro image komplet rozchozeného systému na c:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru