Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Aktivacia Win10 z win7 kluca

Autorský zákon říká, že autor má právo dílo užít a právo udělit souhlas k užití svého díla.
Microsoft udělil souhlas k užití Win 10 na základě licence Win 7 pouze pokud k upgradu došlo v letech 2015/2016.
Microsoft udělil souhlas k užití upgradovací utilitky a k užití MCT k upgradu z Win 7 na Win 10 bez licence Win 10 pouze v letech 2015/2016.
To, že teď klíč Win 7 použiješ na Win 10 bez licence Win 10 je porušení autorského zákona = Microsoft ti neudělil právo Win 10 užít.
To, že provedeš upgrade z Win 7 na Win 10 pomocí upgradovací utilitky nebo MCT a budeš používat Win 10 bez licence je porušení autorského zákona hned dvakrát = Microsoft ti neudělil právo použít uprgradovací utilitku nebo MCT a Microsoft ti neudělil právo užít Win 10.
To, že upgradovací utilitku a MCT může stáhnout a spustit a provést upgrade kdokoliv, je v tomto případě k posouzení legality irelevatnní. Za jakých podmínek tu utilitu nebo MCT můžeš užít, je známo.
To, že aktivační server Win 10 zaktivuje, je v tomto případě k posouzení legality irelevatní, za jakých podmínek Microsoft uděloval licenci na užití Win 10 na základě Win 7 je známo, teď ji neuděluje a to jsem ti už vysvětloval, je to porušení MSLT (a autorského zákona).
Co je relevantní jsem ti napsal v několika příspěvcích.

Plné vyjádření české pobočky Microsoftu:
„Jak je uvedeno na oficiálních stránkách podpory Microsoftu zde, postup s využitím nástrojů Update Assistant či Media Creation Tool platí pouze v případě, že uživatel vlastní licenci systému Windows 10 a chce upgradovat. Stránka nikde neuvádí, že uvedeným postupem zákazník získá licenci systému Windows 10. Naopak v případě, že uživatel licenci nevlastní, odkazuje na možnost nákupu.
Program bezplatného přechodu na Windows 10 byl ukončen 29. července 2016. V tuto chvíli již není k dispozici žádný podobný program.“ – Jana Vávrová, Microsoft

Oficiální vyjádření Microsoftu, tedy vlastníka díla, od kterého potřebuješ souhlas k užití díla (upgradovací utilitky, MCT, Win 10).
Klidně si bež k soudu, prohraješ na 100 %.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny