Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Info: Varování před CZC

Zdar,

procházel jsem CZC a náhodou jsem zjistil, že recenze, které tam mám u produktů a které jsem hodnotil negativně, jsou smazané.

Jako u téhle firmy mě to nepřekvapuje, co mají nového majitele, tak šla kvalita firmy do kelu a i ten zelenej skřet je překonává. Ale teda na ty recenze tam kouká dost lidí, já nakonec také, nicméně to teda nemá smysl, když si to upravují tak, aby prodali a neměli tam negativní.

Nemá smysl to tam teda vůbec číst, akorát ztráta času.

Mimochodem už nějaký čas zásadně nehodnotím produkty na tendečním webu heureka.cz, jako to vlastní stejný majitel jako CZC, takže tam něco číst je taky k prdu. Vlastně, jak to tak píšu, tak se sám sobě divím, že jsem na to přišel až dneska, že ten CZC je nedůvěryhodnej, když o heurece už to vím nějaký čas.

No ale třeba nejsem tak najivní sám a pomůže tohle info i někomu dalšímu. :-)

Předmět Autor Datum
No, pěkně to vedou, díky za info. Stejně teď v Česku pomalu není co kupovat, snad budou různé státy…
L-Core 24.05.2021 22:03
L-Core
No, asi jo, šlo to s nima trocha do kopru. Poplatek za platbu na prodejně. Jejich bonusový body, kte…
Prasak 24.05.2021 22:09
Prasak
Jj, úplně na začátku bylo za bonus body normálně upomínkový zboží, mám třeba od CZC čepici. Pak byly…
RedMaX 24.05.2021 22:24
RedMaX
Že se negativní recenze mažou, to je snad všude. Kolikrát jsem napsal recenzi podle pravdy, že výrob…
Rce 24.05.2021 23:05
Rce
poradna.net si hold bude muset založit vlastní recenzárnu, kde se bude pravdivost recenze posuzovat…
Sempron 25.05.2021 00:39
Sempron
:-D
Lukas1982 25.05.2021 02:54
Lukas1982
Na Amazonu se recenze nemazou! Nikdy. Tam je ovsem jiny fenomen, ze vzhledem ke globalnimu vlivu to…
RedMaX 25.05.2021 06:00
RedMaX
Díky za zkušenost. Já už tak nějak přestal řešit, kde nakupuju. Nabídka ve všech těch šopech je plus…
Moas 25.05.2021 07:10
Moas
Mam to taky tak, nicmene teda CZC se zhorsilo i s reklamacema, byly doby kdy to umeli lepe. Na Alze…
RedMaX 25.05.2021 19:45
RedMaX
Politika sem nepatrí, ale toto je teda tá demokracia?
pozorovateľ 25.05.2021 07:12
pozorovateľ
Obchody nepoznajú slovo "demokracia"! Obchody poznajú len slovo "zisk" - a pre zisk urobia čokoľvek!…
yYy 25.05.2021 07:38
yYy
Relevantné recenzie na produkty, výrobky, služby (možno) podajú nezávislé zdroje. Blby prave je, ze…
RedMaX 25.05.2021 19:51
RedMaX
Já si vybavuji, že ještě před rokem 2000 vyšly v rozmezí pár měsíců v časopisech Chip a Computer tes… poslední
Zdenál 26.05.2021 08:25
Zdenál

No, asi jo, šlo to s nima trocha do kopru. Poplatek za platbu na prodejně. Jejich bonusový body, který se daly dřív směnit za slevu, teď jsou k hovnu. A přitom mají marže jak prase, nedávno jsem tam chtěl koupit novou TV a v Elektroworldu ji měli o 2 litry levnější (a to CZC dávalo "dárek", klávesnici v hodnotě pětikila zdarma, to bych si ji vlastně 4x zaplatil). Beru od nich, protože mají u nás pobočku s možností parkování, tudíž mám snadnou možnost si to tam vyzvednout a případně vrátit.
Ale teď už asi nebudu hodnocení produktů brát v potaz, když je vlastně všechno skvělý, špatný věci přece neprodávají.

Jj, úplně na začátku bylo za bonus body normálně upomínkový zboží, mám třeba od CZC čepici. Pak byly slevy k nákupu, potom to omezili, že si člověk nejprve u nich musel zajistit slevový kupón za body, ten došel do dvou dnů na email a až potom mohl se slevou nakoupit, takže reálně to bylo k prdu. Ovšem asi se našel furt někdo, kdo to používal, já sám jsem ten opruz podstoupil jen jednou. No už se nedá ani to, teď se dá v bonus programu koupit s nepatrnou slevou lego, brzo zruší i to.

Blbý je, že tyhle "superobchody" mají automaticky u výrobců lepší ceny, tudíž proti nim nemá běžný PC kvelb šanci. Já to chápu, prostě prodají hodně a výrobce to ocení, ale fakt je, že kdyby se tohle dělo v době, kdy CZC začínalo, tak by nikdy nevyrostli v ten kolos, kterým jsou dnes.

Že se negativní recenze mažou, to je snad všude. Kolikrát jsem napsal recenzi podle pravdy, že výrobek tam či onde stojí za prd. Též recenzi i na pobyt v hotelu, kde skákala zvířátka. Vše bleskurychle všude zmizelo. Takže ty recenze všude a na cokoliv ani nečtu. Jásot nad zbožím si stejně píšou sami (kolikrát stejná slova, stejné pravopisné chyby atd.).

poradna.net si hold bude muset založit vlastní recenzárnu, kde se bude pravdivost recenze posuzovat komisí, budou se dokládat důkazy, účtenky, IP adresy, fotky s produktem a úsměvem do čočky, v případě že produkt dostane plný počet bodů. Jinak se recenze bude brát jako falešná za účelem nazdvvyhnutí kvality produktu. Tu bude řídit samozřejmě fleg, a Nuda bude v závěřu posuzovat jestli recenze neobsahuje kapitalistické, vulgární a protispolečenské jednání :-)

Na Amazonu se recenze nemazou! Nikdy.

Tam je ovsem jiny fenomen, ze vzhledem ke globalnimu vlivu tohoto obchodu nabizi vyrobci slevu za dobrou recenzi a 5 hvezdicek. Jiz jsem zazil, ze mi u vyrobku za 100 EUR vyrobce v baleni nabizel 30 Ecek na dalsi jeho zbozi, kdyz napisu kladnou recenzi. Jsem tomu neveril, tak jsem to musel prubnout a vazne mi poslal po nekolika dnech slevovy kod na 30 EUR. :-) Takze recenze na Amazonu jsem prestal cist.

Díky za zkušenost.
Já už tak nějak přestal řešit, kde nakupuju. Nabídka ve všech těch šopech je plus minus na jedno brdo.
Prostě si srovnám ceny, dobu dodání, pohodlnost převzetí a objednám tam, kde mi to v daný okamžik vychází nejvhodněji. Leckdy člověk oželí pár desetikorun, hlavně aby to měl dřív.
Snažím se kupovat v těch větších - alza, czc, mironet... kde vím, že s oprávněnou reklamací v drtivé většině případů není problém.

Mam to taky tak, nicmene teda CZC se zhorsilo i s reklamacema, byly doby kdy to umeli lepe. Na Alze je zase obcas problem, ze objednane zbozi neumeji dodat, respektive z doby dodani do 3 dnu se vyklube i 14 dni. Nejlepsi si pro to zajet sam do Holesovic. Celkove doslo ke zhorseni.

Obchody nepoznajú slovo "demokracia"! Obchody poznajú len slovo "zisk" - a pre zisk urobia čokoľvek!.
Pokiaľ by chcel niekto relevantnú recenziu na nejaký výrobok, službu - tak sa ju nikdy nedozvie z ich stránok, pretože pre ten zisk zmažú "nelichotivé" recenzie a hodnotenia a nechajú len tie dobré, alebo ešte lepšie - sami si ich napíšu a vložia ako recenzie "iných".
Relevantné recenzie na produkty, výrobky, služby (možno) podajú nezávislé zdroje, ktoré to uverejnia na SVOJICH (a nie ICH) stránkach.

Relevantné recenzie na produkty, výrobky, služby (možno) podajú nezávislé zdroje.

Blby prave je, ze si ty obchody kupuji i ty drive nezavisle zdroje, relevantni recenze moc k dispozici nejsou. Neni to dobre.

V minulosti byl problem najit na internetu nejake informace, bylo jich malo, potom se to zacalo rozvijet a informaci bylo cim dal vice a ted se sice zase internet plni o neco vice, ale spise marketingovyma kecama a reklamou na ukor tech relevantnich informaci, ktere bych rekl, ze zacinaji ubyvat a zase je pomerne tezke neco na internetu najit, ted jiz ovsem ne kvuli tomu, ze by to na internetu nebylo, ale ze se clovek musi prokousat pres tuny zumpy a ne vzdy to dokaze.

Já si vybavuji, že ještě před rokem 2000 vyšly v rozmezí pár měsíců v časopisech Chip a Computer testy rychlosti disků. V obou testech se vyskytly z 80 % stejné modely disků různých firem. V jednom testu vyhrál nějaký Western Digital, Seagete byl poslední. V druhém testu to dopadlo přesně naopak - Seagate první, WD mezi posledními :-)
Takže asi tolik k dřívější "nezávislosti" zdrojů...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru