Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s fps

Zdravím. Rád bych se na něco zeptal. Mám od Vánoc nový notebook který šlapal úplně bezvadně. Ale poslední dva měsíce se začalo dít něco divného. Kdykoliv hraji s kamarády hry delší dobu, hra každých pár sekund až minut dropne z cca 100 fps na nějakých 5 a když u hraní voláme přes discord tak se mi během tohoto dropu začne nepříjemně sekat i zvuk. Děje se to i při pouštění písniček z YouTube na pozadí. Tyto problémy se začaly objevovat někde okolo toho kdy jsem zjistil, že můj grafický amd software nefunguje a tak jsem ho reinstaloval (v safe modu odinstaloval a poté zase v běžném režimu nainstaloval.) Software funguje a je přímo dělaný na tento typ integrované grafické karty. Zkoušel jsem software reinstalovat ještě jednou ale nepomohlo to. Když jsem ho jednoduše odinstaloval tak jsem si notebook nemohl propojit s monitorem což mi docela dává smysl když je to GRAFICKÝ software. Prosím vás o radu a předem za jakoukoliv děkuji

Předmět Autor Datum
na začátek pro vyjasnění: - notebooky nebyly a nejsou na hraní. krátkodobě si na něm hrej než se zah… nový
lední brtník 06.06.2021 14:13
lední brtník
Já ale nevím který druh hardweru má problém. Přemýšlel jsem právě nad chlazením protože se to vždy d… nový
LOOCASS 06.06.2021 14:42
LOOCASS
Keďže sa blížia 30° teploty tak počítaj s tým, že sa ti to bude diať už po pol hodine. Doteraz bola… nový
vavrapeter 08.06.2021 12:04
vavrapeter
Větrání čistím a stůl každý den utírám takže si myslím že prach nebude problém. Si si tým na 100% i… poslední
yYy 09.06.2021 08:44
yYy

na začátek pro vyjasnění:
- notebooky nebyly a nejsou na hraní. krátkodobě si na něm hrej než se zahřeje, dlouhodobě ho vědomně poškozuješ. od tvých rodičů to byly vyhozené peníze.
- je logické, když máš problém s chováním nějakého hardware, že je potřebné uvést jeho přesný typ, k tomu tě vybízí i popis u vložení dotazu. proč na to kašleš?
- a pro úplnost, protože ti to chcípá dost rychle: notebooky patří na pevnou podložku, ať se neucpávají spodní nasávací díry, ani ať se tudy nenasává prach a nezanáší chladicí radiátor.
kontrola teplot např. přes hwmonitor.

podle popisu žiješ v představě, že za to chování může nastavovací software grafiky který se časem zkazil, jedině tak bych chápal tu nesmyslnou reinstalaci dokola.

kromě horšího chlazení může tvé dropy vyvolávat parazitní sw balast, který sis časem doinstaloval, on se automaticky spouští při startu a pak se dožaduje pozornosti procesoru a přístupu na síť. zajímavý výpis dá třeba ms autoruns -> záložky: logon (po spuštění), services (služby cizích výrobců), scheduled tasks (naplánované úlohy).

Já ale nevím který druh hardweru má problém. Přemýšlel jsem právě nad chlazením protože se to vždy děje až po cca 2 až 3 hodinách hraní. Notebook jsem si na svou obranu koupil sám brigádami a hra je nenáročná: League of Legends.
Její spec: https://www.nasef.org/compete/winter-term/league-of-legends-technology-requirements/
A spec mého notebooku v příloze. Větrání čistím a stůl každý den utírám takže si myslím že prach nebude problém.
Děkuji za rady

Větrání čistím a stůl každý den utírám takže si myslím že prach nebude problém.

Si si tým na 100% istý?
A) Ako "čistíš vetranie"? Uvedom si, že ak to len otrieš, prípadne len urobíš fuk-fuk stlačeným vzduchom - to nie je čistenie, to je len oddialenie väčšieho problému. Neviem, ako dlho ho máš, ale ak sa to deje v pravidelných intervaloch 2-3 hodiny - tak to máš špinavé už aj dnu - teda otvoriť a vo vnútri očistiť - aj takto to tam môže vyzerať
[ntb_clean_before.jpg]
B) Ty si myslíš, že to zbiera LEN zo stola? Omyl, chlapče, omyl! To je len časť toho, čo zbiera. Prach je všade (nielen na stole).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru