Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Držák monitorů na zeď

Ahoj,

nemáte tu někdo zkušenost s držáky montované na zeď pro monitor ? Řeším, že to pro mě bude lepší než to mít na stole klasicky a držák na stůl taky nechci, ale teď řeším zda je lepší mít jeden držák na dva monitory a nebo dva držáky každý zvlášť. Potřeboval bych od toho kvalitu, a nastavitelnost nahoru, dolu a asi i náklon ?

Nějaké tipy a rady prosím ? Projel jsem všude možně co se dalo a vůbec si nedokážu poradit.
Velikost monitorů 27" 27" v budoucnu, VESU teď přesně nevím, spíš jde prakticky o to zda to tu někdo má a co je jak dobré.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
27" na zeď je trochu málo. Do nedávné přestavby pokoje jsem měl asi 10 let 27" ale primárně to bylo… nový
ml1 09.06.2021 13:51
ml1
Já nevím, co tady ostatní dělají nějakou vědu z velikosti monitoru a jeho vhodnosti montáže na zeď.… nový
Prasak 09.06.2021 18:08
Prasak
jsi mlady zobak a dobre vidis. na zed patri 40"+ nový
brum brum 09.06.2021 18:30
brum brum
Musíš mít stůl u té zdi, na které máš monitor. Pak nepotřebuješ kravskou velikost. Prakticky je to v… poslední
Prasak 09.06.2021 18:34
Prasak

27" na zeď je trochu málo. Do nedávné přestavby pokoje jsem měl asi 10 let 27" ale primárně to bylo jako televize (to bylo akorát), na monitor je to malé (k počítači to sloužilo hlavně pro náhled stříhaného videa a nebo na přehrávání videa, ne na práci). Měl jsem něco na tento způsob https://www.alza.cz/stell-sho-1162-d399395.htm akorát s jinou deskou (byla to placka s dírama pro vesa 75 až hodně myslím 200). Kupoval jsem to v normálním elektru, a zrovna byl v super akci (teda ta akce 699 místo 799 nebyla nic moc, ale když jsem to srovnával s tím, že alza má podobné věci za 1500 tak to už význam mělo). Dal se otáčet kolem dokola (to nebylo tak potřeba) a naklápět nahoru, ale už ne dolu (nahoru o 30 a dolu jen o pár stupňů). Výborné bylo to rameno, kterým se dala vodorovná poloha monitoru nastavit a taky monitor natočit na potřebnou stranu. Teď ten držák odpočívá, protože na jeho místě je skříň. Nevím, jestli by se mi chtělo osazovat dva, znamenalo by to 4 díry do panelu. Takže bych primárně hledal dvoumonitorový, výběr snad nějaký je (vzhledem k tomu, že dva monitory se nyní berou jako minimum). Proto i teď čekám, jak se mi pracoviště ustálí, abych viděl, jestli a kam ho přidělám (zatím to spíš vypadá, že monitor na zdi potřeba nebude).

Já nevím, co tady ostatní dělají nějakou vědu z velikosti monitoru a jeho vhodnosti montáže na zeď. Já mám na zdi 22", děcka 24", šetří to neskutečně místo na stole, kde by jinak zavazel stojan.
Děckám jsem dal na zeď tohle:
https://www.czc.cz/connect-it-nastenny-drzak-na-obrazovky-13-27-cerny/230236/produkt
Ale příště bych preferoval model, kterej má obě ramena stejně dlouhý, takto je tam trochu asymetrie v pohybu, pokud si chci monitor přitáhnout blíž.

Jak tu už někdo poznamenal, tak na dva monitory bych dal jeden dvojdržák, znamená to méně děr a jistotu, že nebudou v ruzných výškách, kdybys netrefil díry do zdi. Ale aplikoval bych to až tehdy, až budeš mít oba monitory a oba stejný, protože ne všechny monitory mají díry na držák na stejným místě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru