Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obraz TV Panasonic - z úhlu 45 stupňů začne šednout

Dobrý den, koupila jsem TV Panasonic TX 58HX810E. V popisu na Heuréce se uvádí pozorovací úhel 178 stupňů. Při sledování televize jsem zjistila, že při pohledu z úhlu asi 45 stupňůobraz začne šednout. Signál přijímám z pozemního vysílače. Vzhledem k tomu, že televizor je UHD obraz nestojí zanic. Při případném připojení přes satelit byl by obraz v HD? Nejedná se případně o závadu obrazovky? Za vaše rady a názory děkuji.

Změna předmětu, původně: Obraz TV (host)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
v pozemnim vysilani se vyjma CT a Seznam.Tv vysila fakt hnusne SD rozliseni. Umyslne, kdo chce Primy…
lucifer 09.06.2021 23:43
lucifer
Nejhorší mi přijde kinosvět (dnes myslím cs mystery - jméno se změnilo, "kvalita" stejná), to mi při… nový
ml1 14.06.2021 15:11
ml1
To, v jakém úhlu je obraz sledovatelný nezáleží na televizní stanici, ale na konstrukci obrazovky. P…
Paron 10.06.2021 19:55
Paron
Mno, ono koukat na obrazovku z úhlu 45 stupňů je poněkud... jak to jen říct....?
host 10.06.2021 20:21
host
ako pri popíjaní mňamky chutného metanolu. nový
Nuda 11.06.2021 07:36
Nuda
U tech 58 kdyz si pred TV sedne cela rodina, je tezke se vlizt i s deckama do 45° :D Nebo sedi moc b… nový
HPET 11.06.2021 08:35
HPET
Pak ti zbývá jen předražený OLED ]:) nový
mif 14.06.2021 15:48
mif
Pak ti zbývá jen předražený OLED Nebo IPS :) Nektere OLED jsou drahe, protoze LG vyrabi malo panelu… nový
HPET 14.06.2021 18:46
HPET
Samec je v pohodě. Obrázek skvělý (doufám, že vydrží). Ani menu není tak strašidelné, jak u Samsungů… nový
mif 14.06.2021 18:54
mif
A jakého 'samce' jsi teda zvolil není li to indiskrétni ? To už mas s Android TV ? .. pak už ťa nech… poslední
HPET 14.06.2021 19:44
HPET

v pozemnim vysilani se vyjma CT a Seznam.Tv vysila fakt hnusne SD rozliseni. Umyslne, kdo chce Primy a Novy v HD, musi platit. Toliko ke komercnim TV kanalum (doslovne) udajne placenym reklamami... Ze satelitu budete mit Novy /Primy v kvalite cca. jako CT1 - CT2 atd. u pozemniho vysilani. Ale budete za to platit.

Ten uhel je v poradku, reklamstina neuvadi v jake kvalite ten obraz ze 178° bude ;-)

Nejhorší mi přijde kinosvět (dnes myslím cs mystery - jméno se změnilo, "kvalita" stejná), to mi připomíná první pokusy s vypalováním filmových DVD v nero vision (v době VHS pásků (a pevných disků maximálně 100 giga) byla televizní karta v počítači a následné vytváření DVD spíš jen taková zajímavost protože to strašně rychle plnilo disk). Tehdejší kodeky šíleně prznily pohyb, ale myslel jsem, že to je už minulost. Že jsou v obrazu artefakty komprese (čtverečkování alá jpeg), to z pozorovací vzdálenosti tolik nevadí (je to vidět jenom zblízka), ale trhaný pohyb fakt škube očima.

HD nebo ne-HD je celkem jedno, nějak nemám pocit, že by to mělo na obraz výrazně pozitivní vliv (máme sice ještě starou skleněnou televizi, které se o HD ani nezdálo a pro připojení čehokoliv kromě raspberry musíme mít konvertor z HDMI, ale i když si obraz pustim na monitoru, nemám pocit, že by byl nějak lepší; ani z blízka, natož z normální vzdálenosti). Z toho důvodu ani necítím potřebu si nějak připlácet za HD.

ČT vysílá opravdu příkladně a taky má výrazně vyšší datový tok. Primy a Novy jsou jaktakž sledovatelné. NASA UHD se objevila a pak zmizela, byl to jediný program v UHD a předpokládám, že ještě pár let si na UHD počkáme.
To výrazné trhání pohybu jsem kromě kinosvět viděl ještě někde, ale napamatuju kde. Co považuju za pitomé jsou černé pruhy po stranách 4:3. Dřív obraz 4:3 i 16:9 vyplňoval celou plochu a upravoval se až v přijímači, dneska je napevno 16:9 a přidávaji se pruhy.

Pokud jde o pozorovací úhel, nenašel jsem o něm na stránkách panasonic ani zmínku https://www.panasonic.com/cz/consumer/televizory/4k-tv/tx-58hx810e.html
A to jsem i rozkliknul odkaz na podrobné parametry (tj. opravdu parametry a nejen pohádky a obraze laděném v holywoodu a podobně).
Přijde mi, že 178 stupňů slibuje akorát heuréka (několik obchodů, co jsem koukal taky neuvádí nic), což mohlo vzniknout systémem ctrl+c ctrl+v od jiného výrobku, jakým se často tyto popisy dělaji. Výrobce pozorovací úhel vůbec neuvádí a může být jakýkoliv (a jak to tak bývá, pokud se výrobce nějakým parametrem nechlubí, je to proto, že se není čím chlubit).

Pak ti zbývá jen předražený OLED

Nebo IPS :) Nektere OLED jsou drahe, protoze LG vyrabi malo panelu OLED, ale kuprikladu BX od LG stoji min jak LCD-QLED tak da se koupit i levnejsi. Ale i tak ty ceny jsou vice jak 25.000 coz neni zrovna malo za TV.
Uz ti dosla ta SAMSUNG ? Spokojen ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru