Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem připojení WIFI -- další PC

zdravím
máme doma wifinu.. vedle přes zahradu máme router a tam odsad se to tahá.. jenže signál není nic moc a tak na stacionárním pc mám ještě přídavnou anténu.. a s ntb musím být proti oknu abych chytnul slušnější signál... a jde mi o to jestli dokáže ta anténa na stacionárním PC vysílat signál tak.. aby to mohl přijímat ntb.. asi je to nereálný.. jedině mě pak napadlo to píchnout přes LAN kabel.. co si o tom myslíte vy?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Úplně to pořád nechápu. Zkusím to popsat po svém a napište, zda to tak je. Router R (nějaký d-link)…
jbo 29.09.2008 13:04
jbo
anténa vede přímo do pc do wifi karty..
MagicQ - ve škole 29.09.2008 15:42
MagicQ - ve škole
Nejjednodušší by asi bylo použít 2 krabičky. Jedna krabička by signál přijímala (do té by se zapojil… poslední
jbo 30.09.2008 08:17
jbo

Úplně to pořád nechápu. Zkusím to popsat po svém a napište, zda to tak je. Router R (nějaký d-link) je mimo místnost (přes zahradu). U vás v místnosti je nějaká anténa A, která zesiluje signál pro PC. Teď nastává to co nevím. Anténa sama o sobě nic neudělá. Musí být s PC nějak spojena. Buď je připojena k nějaké samostatné krabičce (router či access point) a z ní je přes UTP kabel připojeno PC nebo z antény vede přímo kabel do nějaké karty v PC?

Nejjednodušší by asi bylo použít 2 krabičky. Jedna krabička by signál přijímala (do té by se zapojil stávající kabel z antény) a druhá by jej šířila skrz kabel nebo wifi po bytě (krabičky by byly spojeny UTP kabelem). Např. by šlo použít 2x Ovislink 5460 (celkem cca 2000 Kč). Slyšel jsem tady v nějaké diskusi i o zařízení mikrotik, kam se dají koupit 2 wifi karty, ale zkušenost s ním nemám (tím by pak byla jen jedna krabička, cena byla zmiňována cca 3000 Kč).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru