Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem RocketLake a chlazení - si Intel dělá kozy...

Kategorie pokec = neberu jako dotaz, jdu si jen zanadávat. jako - čím asi tak uchladit přímotop jako je například i7 - 11700? Narvat do pouzdra 8 jader při 14nm, a 4,9GHz turbo - "super" napad. TDP 65W - haha. Platí jen při non-turbo 2,5GHz. A Intel k tomu ještě přibalí ten svůj klasický boxový shit - normálně výsměch, neřeším a házím rovnou do koše...

...narvu na to SilentiumPC Grandis 3 - 6 heatpipe, 2 vetraky. A i ten potí krev, procesor v maximalni zatezi v pohode sezere dost pres 200W, a topi vesele na 90°C. Max. turbo frekvence sice drzi, vykon to ma, nethrotluje - ale neskutecny primotop. Tak nevim, asi uz jedine co by na to slo dat je nejaky "vodnik", vzduchem rozumne uchladit proste nejde. Nebo teda - jde, ale s teplotami ktere se mi vubec nelibi. At mi nekdo tvrdi ze mu netopi - haha, i v OCCT/Linpack? Bych rad videl... Jako, fakt zlate Ryzeny. Intel je marny, doted nejsopu schopni masivne vyrabet na necem lepsim nez 14nm++++ neco jineho nez 10x opraseny Skylake++++.

Jo a jeste tresinka na dorticku, s novymi 5** Intel chipsety a novymi procesory mate smulu s CSM modulem - pokud chcete stroj jen s integrovanou grafikou. Kombinace aktivni CSM = legacy boot a jen integrovana grafika neni mozna, zapnuti CSM kompletne a natvrdo vypne iGPU. (s grafikou v PCIe ale CSM funguje) Ne ze by bez legacy bootu neslo existovat, ale je to zbytenca plna nuse klacku hazenych pod nohy. Jezismarja, me posledni dobou Intel tak sere.... 3-[

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No mi Ryzen 5800X taky topí (80-85° při hraní), resp. jsou nejhorší co se týče teplot z nových Ryzen…
stylar 25.06.2021 22:50
stylar
Tak je leto, chlazeni neni tak efektivni, ted v tech horkych dnech to stelovat, nedava smysl, ale Ry… poslední
RedMaX 26.06.2021 08:28
RedMaX

No mi Ryzen 5800X taky topí (80-85° při hraní), resp. jsou nejhorší co se týče teplot z nových Ryzenů, je na 7nm, ale samotný čiplet je docela malý vzhledem k velikosti CPU, takže asi začíná být problém s odvodem tepla z tak malé plochy.

Ale vtipný je, že mám snad nejlepší podmínky (vodník, dobrý airflow noctua fany 14cm) a ještě ho mám upravenou křivku boostu, aby nedostával tolik napětí, ale co jsem tak četl, tak mám spíš ten lepší kousek :-D.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru