Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem AMD Ryzen™ 7 PRO 4750U overheating

fasujeme ntb této řady, firmy většinově trvají na intelu, což je z hlediska oteplení k výkonu ještě horší případ. co vím, nikdo u nás nepozoroval problém s přehříváním.
sám mám 14" která by se měla chladit o něco hůř, předinstalováno stádo korporátních sraček co parazitně vytěžují cpu. větrák na tom krámu slyším jen tehdy, když se plánovač rozhodne antivirově skenovat nebo instalovat nějaký jejich další odpad. šéf má novou 15" s amd protože intely došly, taky se o ničem nezmiňoval.

popisuješ to chování tak, že jsem nerozeznal, jestli je 1.příčinou přehřívání samotný provoz ntb a tvé testy to jen potvrdily, anebo 2.byl místo kancelářského použití notebuk neustále zatěžován nějakými testy, co slouží k poměřování delších čísel a vyšších teplot, ale větší smysl nedávají. taky mi u tohoto hw přišla nepatřičná zmínka o stažení nějaké hry, pro které tento krám není určen a nestačí na ně.

proto upřesnění: přehřívá se to od koupě toho krámu, nebo se to zhoršilo až časem a instalacemi dalších blbostí?

chtělo by to jít po možné sw příčině:
- jmenuješ odpad skype který nejspíš startuje zbytečně, musíš vědět jestli ho používáš. podobně další bloatware od microsoftu i od hp. jestli ntb obsahuje příliš starý systém (nízké číslo verze w10), musí zbytečně aktualizovat. ale to jsou drobnosti, které má vícejádrový cpu s dostatkem ram a rychlým diskem hravě utáhnout.
- vytížení procesoru (a taky dalšího hw) ukazuje buď správce úloh, nebo rozumnější process explorer.
- přehled bloatware co se spouší po startu zas nejlépe ukáže ms autoruns -> záložky: logon (po spuštění), services (služby cizích výrobců), scheduled tasks (naplánované úlohy).
- netěžíš doufám nikomu bitcoiny ani sis nedoinstaloval další spyware? to by ty sw měly pomoct odhalit.

až když se nepotvrdí žádná zátěž vyvolaná procesy běžícími na pozadí, pak nechat výrazné přehřívání na prodejci/servisu, ať to řeší.

edit:
za tu záměnu 95°/105° se omlouvám, nevím na co jsem myslel a zapamatoval si vadnou hodnotu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny