Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Externí disk WD My Passport - PROBLEM

Dobrý den,

zálohoval jsem data z notebooku na externí disk (WD My Passport), najednou se spojení přerušilo a teď už ho po zasunutí do ntb přes kabel nemohu otevřít, kontrolka externího disku WD bliká, ale nic se neděje. Jediné co mohu udělat je "Bezpečně odebrat zařízení My Passport". Jinak se buď vytvoří disk (D:), ale když ho chci otevřít, tak to píše: "D\ není přístupný. Žádost nebylo možno provést z důvodu chyby zařízení I/O". Nebo se někdy objeví disk D: WD Unlocker, zadám normálně heslo, disk se odemkne, napíše to "vše OK - disk odemčen", ale pak už se zase nic nestane, jen se mi sekne Tento Počítač (s dodatkem "Neodpovídá"). Zkoušel jsem to i na jiném notebooku a to samé...

Co s tím mohu dělat? Obávám se, že došlo k poškození externího disku a mohu přijít o všechna data. Předem děkuji.

Předmět Autor Datum
Obrazek ze spravce disku by jsi tam nemel ? Zkus ho alespon zapojit do jiného PC, a kdyz i tam se bu…
HPET 28.06.2021 12:03
HPET
1) Zkusil jsem micro USB - to samé - objevil se disk D: WD Unlocker, napsalo to úspěšně odemčeno a d…
j0s3ph 28.06.2021 13:38
j0s3ph
Podľa Správy diskov - máš tam ten disk "nepriradený" a navyše má UDF format (preto to označuje ako o… poslední
yYy 28.06.2021 18:14
yYy
S chkdsk si nepomoze, tieto disky mali jednu oarticiu, kde sedel akysi spravca, zadalo sa heslo, a s…
truhlik 28.06.2021 14:40
truhlik
Disk byl asi šifrovaný. To není dobrý nápad na externí zálohy. Při poruše pak nelze použít "kontexto…
dsa 28.06.2021 13:47
dsa
Já už jsem tam přetáhl ale všechna data a přeinstaloval PC. A teď ta data z toho potřebuji dostat :(
j0s3ph 28.06.2021 14:35
j0s3ph
V tom případě to nebyla záloha ... ale originál. Najdi někoho, kdo je schopen ten disk posoudit z hl…
dsa 28.06.2021 14:41
dsa
OK, pak napíšu. Každopádně z toho přeinstalovaného PC už se asi nic nevytáhne co? Udělal jsem čisto…
j0s3ph 28.06.2021 14:57
j0s3ph
V zásadě by bylo možné použít obecnou "obnovu dat", jenže tak jako tak už bude spousta sektorů přeps…
dsa 28.06.2021 15:51
dsa
Ked som preinstalovaval komplet pc kolegyni, mal som dve zalohy, jednu u mna v ntb, druhu na NASe .…
truhlik 28.06.2021 14:42
truhlik
Tak asi zbývá jedině nějaká odborná firma. Zdarma udělají analýzu úspěšnosti obnovy a odhad ceny. Po…
Zdenál 28.06.2021 14:47
Zdenál

Obrazek ze spravce disku by jsi tam nemel ?
Zkus ho alespon zapojit do jiného PC, a kdyz i tam se bude chovat tak jako doposud tak ho projed s CHKDSK. (linuxove distribuce opravuji disky co MS domrvil docela slusne)
Sice myslim ze to kabelem nebude, muzes zkusit i jiny, jestli nemas ten od WD, tak pouzij klidne bezny micro USB treba od telefonu.

1) Zkusil jsem micro USB - to samé - objevil se disk D: WD Unlocker, napsalo to úspěšně odemčeno a dokonce se mi vytvořil po odemčení onen virtuální disk, kde jsou ta uložená data (v tomto případě disk F:), ale pak to zase zamrzlo, když jsem chtěl disk F otevřít (viz příloha: pic 3). Podruhé už mi to zamrzlo rovnou při snaze otevřít disk D:, potřetí jsem při otevření disku D: dostal hlášku "Aplikace nebyla nalezena". Chová se to stejně jako s originálním kabelem.

2) Do jiného PC jsem to zapojil a stejný problém.

3) Když jsem zkusil chkdsk d: (zkoušel jsem i chkdsk), tak mi to píše "Cannot determine file system of drive D:" (viz příloha pic 2). U toho disku f: (kde by měly být všechny ty soubory) jsem to neudělal, protože ten mi naběhl jen jednou jedinkrát (pak to zamrzlo) a jinak už ne.

4)Správa disků viz pic 4.

Do toho disku D: se ještě občas dostanu, kde odemykám externí disk, jednou se i vytvořil další disk F, kde už by byly ty soubory, ale pak to vždy zamrzne. Ale většinou se vytvoří virtuální disk D: pro odemčení a po rozkliknutí to napíše: "Aplikace nebyla nalezena".

Podľa Správy diskov - máš tam ten disk "nepriradený" a navyše má UDF format (preto to označuje ako optické médium). Ostatné asi bude v RAW File System - chkdsk ti nepomôže.
Ak by sa ti dalo - musel by si RAW previesť na NTFS a potom by sa s tým dalo pracovať.
https://recoverit.wondershare.com/partition-recovery/how-to-convert-raw-to-ntfs-in-windows-7-8-10.html?/profile/26955-david-tobelem/&gclid=EAIaIQobChMI-vbZ49q68QIVQRV7Ch1OgQYcEAAYASAAEgJNjPD_BwE

S chkdsk si nepomoze, tieto disky mali jednu oarticiu, kde sedel akysi spravca, zadalo sa heslo, a spristupnil dalsiu particiu. Cize bez hesla sa na nu nedostane, vo vecsine pripadov nieje ani vidiet. UZ mi odisli 2 taketo, nieje to ani klasicky SATA disk v extra case, je to disk spolu s radicom na doske ...

V zásadě by bylo možné použít obecnou "obnovu dat", jenže tak jako tak už bude spousta sektorů přepsána a tím pádem asi spousta souborů neobnovitelná. Nicméně, udělej kopii disku 1:1 a na té to můžeš zkusit (bude to trvat dlouho, pokud ale máš dost času a nevadí ti instalovat znova, můžeš to zkusit "naostro"). Asi by to chtělo nějaký placený SW, free SW mívají dost omezení, ale někdy zdarma ukážou, co všecko by se dalo obnovit placenou verzí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru