Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 11 - informace

Mne sa podarilo na HW z roku 2008, pôvodne určený pre W7, dvojjadro 2.3GHz, 3GB RAM(!!!), akurát bol vymenený SSD 500GiB, (Bios je bez Uefi/GPT, bez modulu TPM, bez SecureBoot), nainštalovať z ISO W11 - klik na Setup.exe, priamo v gr.prostredí W10 jedenástku so záplatami na zavádzač MBR pôvodného aktívneho oddielu.

W11 x64 je poslovenčená, ide po poslednej kumulatívnej, "skultúrnenej" záplate, ako raketa. Posledná záplata, ktorú si W11 automaticky stiahla, vylepšila, zjednodušila elegantne do riadkov panel správy. (Akurát čomu sa MS bráni je klasický Ovládací panel, príkazový riadok pod Správcom, cmd.exe, ktorý je nutné manuálne vyštrachať zo systému na spodnú lištu, ako u blbých.)

ISO W11 x64 CZ, bolo stiahnuté z ulozto: https://lnk.sk/afb7

Vo W10 bola najprv pred inštaláciou spravená v Registroch úprava:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup

kde bol do kľúča Setup pridaný nový kľúč s názvom "LabConfig" s týmito troma hodnotami dword (32bit.)
BypassTPMCheck hodnota 1
BypassRAMCheck hodnota 1
BypassSecureBootCheck hodnota 1

Akurát po verifikovaní HW Inštalátorom, Setup.exe W11, puntík "Ponechať zachovaný SW" bol zahmlený, nefunčný a tak prehrmela inštalácia iba so zachovaním zástupcov ikoniek pre nastavenie users, ako aj zostal nenainštalovaný, neregistrovaný SW (napríklad TotalCommander a spol.), ktoré sa museli iba znovu registrovať zápisom do Registrov pre OS W11.

Nepapral som sa s nejakou blbou bútovacou fleškou, Rufusom, spustil som inštaláciu priamo z ISO W11 s ponechaním osobných nastavení rovno z gr.prostredia W10.

W11 x64bit po vyčistení od bordelu, od balastu po "prešrotovaní" W10, zaberá miesto na primárnom oddiele cca 8GiB (logicky bez swap, pagefile, hiberfile) a čo ma prekvapilo, jedenástka ide na starožitnom HW, dokonca švacnutá bez akýchkoľvek zmien na zavádzači MBR.

Ešte tak zostáva nacpať OS W11 x64 do sovietskych náramkových hodiniek CCCP modelu..... Hustýýýý.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny