Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 60 vs 144 Hz. Jak to je ?

Neviděl jsem tu plynulost v TN, VA, IPS LCD panelů nějak mě už neláká kupovat tyhle zastaralé technologie, třeba s TN udělají 360Hz monitor, takže plynulost extrémní, ale kvalita zobrazení hrozná.

Pro mě dřív bylo důležitější HDR (však to podporuje skoro každá hra už), navíc u Win11 bude autoHDR, kdy půjde zapnout i u her co to nepodporují (což už se dá i u Win 10 - Special K AUTO HDR).

U OLEDu je rozdíl tedy extrémní mezi 60Hz a 120Hz, něco jak slepý test nemá smysl, rozdíl v plynulosti musí poznat každý, možná je to tím, že OLED nemá žádný blur či ghosting (a někde bylo i rovnání že OLED 120Hz se vyrovná 240Hz LCD ostrosti v pohybu), mám teda i na mobilu AMOLED 120Hz a chtěl jsem mít přepnutý na 60Hz kvůli úspoře baterie, ale prostě se to nedá, těch 60Hz je "trhaných".

Zrovna třeba zkouším Doom Eternal singl rychlá střílečka a tam jdou poznat i poklesy na 70fps (hrubší pohyb) na 120Hz OLEDu, dosáhnout lepší plynulosti se dá zapnutím in-game motion bluru, pokud je dobře implementovaný, tak se mi to zdá plynulé i pod 60fps, ale zase maže obraz, což skoro nikdo z PC hráčů nechce.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny