Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odizolovanie palm rest (vrchneho krytu) kvoli teplote

Zdravim vsetkych a prosim o rady a napady. Vlastnim HP notebook s kov. sasi a pri dlhsom pouzivani/pisani na klavesnice, kde si opieram dlane o vrchny kryt pocitujem neprijemne teplo na pravej strane notebooku. Je to samozrejme normalny stav pretoze na pravej strane je pod klavesnicou SSD disk a v strede su ramky. Na lavej strane pod klavesnicou je venilator takze lava strana je chladna, pod touchpadom a lavym a pravym palm rest je bateria, NFC antena, bios bateria, odtlacok prsta atd. Prava strana sa tym padom ohrieva o nieco viac, nie je to nijako kriticky horuce no ak dlhsi cas pisem na klavesnici zvykne to byt neprijemne. Rad by som umiestnil na tuto stranu izolacnu foliu pripadne nieco podobne, ktore by viac odizolovalo kovove sasi na pravej strane, vnutri to vyzera takto, odizolovat by som chcel cast, kde je ta bios bateria, na boku je potom speaker: https://postimg.cc/gallery/SsRCzJK
Je mozne zakupit nejaky material, vhodny na tento ucel? V starom noteoboku mam take zlte folie a tak isto aj cierne, sluzia prave na tento ucel? Samozrejme ak sa dana strana odizoluje, rozdiel nebude markantny ale aj par stupnov pomoze aj ked teplo pojde niekam inam, avsak nejde o kriticke teplo, ktore by mohlo poskodit nejake hw sucasti v blizkosti. Este to teplo moze vytvarat samotna bateria, ale to by zohrievala aj lavu stranu co nerobi. Ventilator bezi malokedy, iba pri zatazi- no do zatazi ho vystavujem malokedy. Zapina sa len ak notebook nabijam.
Dolezita otazka je, notebook je este nejaky cas v zaruke, pocul som o nejakych nastrahach ako su blomby, poistky pripadne sprej, ktory chyta odtlacky vo vnutri aby zistili, ze sa tam niekto supal. To HP nedovoli tri roky otvorit a vycistit notebook ?
Dakujem.
Změna kategorie, původně: Hardware (Kurt)

Předmět Autor Datum
Nedoporučuji. To teplo musí ven a když ho odizoluješ, něco uvnitř se přehřeje.
jirka44 10.07.2021 08:42
jirka44
A fakt vás nenapadlo, že se tím ten notebook ochlazuje?
Kurt 10.07.2021 08:53
Kurt
Zdroj tepla je ten ssd disk? Podivné. Skôr by som to čakal od CPU, v tom prípade by pomohlo spomaliť…
pozorovateľ 10.07.2021 09:20
pozorovateľ
Mate pravdu notebook sa tym ochladzuje resp. nemozem povedat ze tato strana je horuca... ak som poze…
Karol11 10.07.2021 10:55
Karol11
teplotu ssd ukazuje třeba crystaldiskinfo, nebo radši hwmonitor. klasické ssd se v nových notebucích…
lední brtník 10.07.2021 10:37
lední brtník
takze neodporucas rozoberat.... a co tak potiahnut ten kov nejakou tenkou gumou z vonku? kov dost ry…
Karol11 10.07.2021 13:22
Karol11
Pravdepodobne se jedna o EliteBook 855 G7. Vysoka teplota je v nem normalni, je pouzit vykonny AMD p…
TakUrcite 10.07.2021 14:04
TakUrcite
Nie je na tom Intel o dost horsie s teplotami? napr. taky i7 nebude mat az taky rozdiel v teplotach.…
Karol11 10.07.2021 14:50
Karol11
Elitebook sa nevyraba asi s Intelom aspon nic take som nenasiel. Zase intel maju napr. thinkpady tie…
Karol11 10.07.2021 14:55
Karol11
tady mas toho Intela https://notebooky.heureka.cz/hp-elitebook-840-g7-1j6f0ea/#specifikace
TakUrcite 10.07.2021 17:17
TakUrcite
notebůů se konfigurují s různými procesory, podle toho různě topí. takže když si uživatel úmyslně ko…
lední brtník 10.07.2021 15:35
lední brtník
brtnik ale ak programujes radsej beries nieco silnejsie aby si o par rokov nemusel opat menit a kupo…
Karol11 10.07.2021 15:41
Karol11
ok, preferuješ výkon. a chceš ho v co nejlehčí nejtenčí žiletce a to nutně vznikající teplo se dá do…
lední brtník 10.07.2021 16:09
lední brtník
Nahrievaj si paprče, nedostaneš na staré kolená geronta syndróm karpálneho tunela, ako ním trpia moj… poslední
Nuda 10.07.2021 17:48
Nuda

Zdroj tepla je ten ssd disk? Podivné. Skôr by som to čakal od CPU, v tom prípade by pomohlo spomaliť cpu, povedzme obmedziť výkon na 50%. Neviem či je nejak podobne možné utlmiť aj ssd, potom asi len vymeniť za menej hrejúci typ.

A samozrejme skontrolovať funkčnosť celého chladenia.

Mate pravdu notebook sa tym ochladzuje resp. nemozem povedat ze tato strana je horuca... ak som pozeral merania od recenzerov ktory to testovali.. malo by to byt. do 29-30 pri stupnov pri zatazi inak je to menej bez zatazi... mozno je problem to, ze je to kov a sam si to dlhym opieranim ruk oteplujem kedze prenasam svoju teplotu na tento kov a to sa potom ohrieva.. problem je, ze po case je to neprijemne divne ze iba na pravej strane.. moze bateria vyzarovat nejake teplo, ktore vyvolava tento neprijemny pocit aj ked je palm rest na dotyk tepelne normalny? pripadne to trenie kovu o dlan? mozno by pomohlo nalepit nejaku foliu aby ten povrch bol prijemnejsi a mozno samotne ruky neohrievali kov ako napr. maju thinkpady pogumovany povrch...

teplotu ssd ukazuje třeba crystaldiskinfo, nebo radši hwmonitor.
klasické ssd se v nových notebucích nepoužívají, výrobci dnes osazují nvme, ošizené dramless atrapy bez chlazení. ale hlavní zdroj tepla to nebude.

demontáž výrobce pozná na poničených hlavičkách šroubů. už léta kvůli tomu nepotřebují žádné plomby, pojistky, ultrafialové spreje, které stojí 50 haléřů navíc.

takze neodporucas rozoberat.... a co tak potiahnut ten kov nejakou tenkou gumou z vonku? kov dost rychlo otepli uz od samotnych ruk nieto este ked hreje z dola.. netusil som ze plast v tomto bude ovela lepsi to teplo tak neprenasa.... asi si zozeniem nejaku vynilovu foliu ako maju napr. macbooky na ochranu palm restu pred poskriabanim

Nie je na tom Intel o dost horsie s teplotami? napr. taky i7 nebude mat az taky rozdiel v teplotach.. je pravda ze AMD ryzen pro 4750u hreje o dost viac. No mam aj thinkbook kde je amd ryzen 4700u a tam problem nie je, 4700 a 4750u je rozdiel 20 celzia pocas prevadzky? zas az taky rozdiel medzi nimi nie je

notebůů se konfigurují s různými procesory, podle toho různě topí.
takže když si uživatel úmyslně koupí kancelářský krám s ryzen7 nebo i7 a pak se mu zdá, že to zbytečně hřeje, pak už je to na trochu jinou poradnu.

elitebůů řady 840, 850 jsou s intelem, to jen pro zajímavost. ale tazatel se myslím neobtěžoval za celou dobu uvést ani přesný typ, ani sem dát nějaký screen třeba z hwmonitoru.

brtnik ale ak programujes radsej beries nieco silnejsie aby si o par rokov nemusel opat menit a kupovat novy a mal nejaku "poisktu" do buducna. Ak by dal niekto sem link ci je nejaky skor radsej 14" elitebook s intelom, ktory bude hriat menej ako tie premrstene amd ryzen budem velmi rad...

ok, preferuješ výkon. a chceš ho v co nejlehčí nejtenčí žiletce a to nutně vznikající teplo se dá do dev/null.
od programátora bych čekal, že mu obsluha mspain.exe nedělá větší problém.

něco jiného je klofat si ve vlaku nebo v karavanu na dovolené, a něco jiného je pracovat, tím si představuju normální monitor a externí klávesnici.
dodnes nevím, jakou teplotu má můj ntb, nikdy jsem na něm nepsal. v práci i doma vždy externí periferie.

jsou to spotřební krámy, módně tenké proto s horším chlazením. dávno to nemá perforovanou třetinu dna, protože dyzajn. takže některá místa mohou být hůř chlazená. jak čtu, tvým cílem je chladit je ještě hůř.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru