Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak řešit nefunkční hlavní panel na NB?

Zakoupil jsem elektronickou licenci na W 10, která nechci zatím instalovat na tento můj pracovní NB ze kterého píši a jehož se dále uvedený problém týká, ale na druhý počítač.
Včera jsem se pokusil stáhnout, na tento svůj NB, vlastní W 10 z odkazu na e-mejlu, pro možnost uložení na DVD a instalaci na ten druhý počítač.
Dle zaslaných informací, jsem si pomocí odkazu stáhl z mejlu aplikaci MediaCreation Tool21H1.exe ("nástroj"), pro stažení vlastních W10.
Ovšem po jejím spuštění a povolení zásahu do počítače (řízení uživatelských účtů) došlo k tomu, že se akorát objevila hláška - tabulka "Instalace Windows 10" a v ní informace "Nastaly potíže se spuštěním instalace. Zavřete nástroj, restartujte počítač a pak nástroj zkuste pustit znova."
Což jsem tedy provedl, ale výsledek byl takový, že se, po novém spuštění počítače, neobjevily vůbec tlačítka (ikony) na hlavním panelu, ani ikony zástupců na ploše. Pouze předvolený obrázek plochy.
Pak sice, po kliknutí pravým tlačítkem na plochu, kdy se objevila nabídka úprav plochy, po kliknutí na "Aktualizovat" se na ploše objevily ikony zástupců instalovaných aplikací
Ovšem hlavní panel a navigace nefunguje. Ani po kliknutí na něj, kdy se objeví možnosti jeho voleb a nastavení a provádím tato nastavení.
Takže se vůbec nezobrazují ikony tlačítek a ani nejde ani spustit vpravo obrazovka "Start". Dále rovněž nefungují možnosti navigace (rohy).
Ale když na ikonu na ploše zadám " Umístit na hlavní panel" a pak po druhé volím nabídku možností opět, je v ní uvedeno "Odebrat z hlavního panelu". Ale na hlavním panelu se nic neobjeví.
Při kliknutí pravým tlačítkem na hlavní panel , v nabídce možností, ve "Vlastnosti hlavního panelu a navigace" nefunguje u "Hlavního panelu" tlačítko "Přizpůsobit" a i při správném navolení možností u položky "Navigace" nefungují ani předvolené možnosti navigace. Pouze v položce "Panely nástrojů" jdou zakliknout jednotlivé možnosti (Plocha,Odkazy, klávesnice) a tyto se objeví popisem na hlavním panelu.
Jde zřejmě o nějaké částečné poškození mého původního OS.
Pro informaci uvádím, že nyní mám instalovány W 8.1 (legální, ale nemám jejich číslo licence).
Použité úložiště mám HDD 1 TB, rozdělené na dvě partition C a D. Na C (cca 350 MB) mám instalován OS a aplikace a na D (cca 550 MB) mám veškerá data. Data mám sice zálohovaná na externím HDD, ovšem překopírovávat je zpět, v případě obnovy mých W 8.1, se mi moc nechce.
Počítač sice funguje, ale nefunkčnost hlavního panelu mne dosti omezuje.
Poradíte někdo, jak tuto situaci, pokud možno jednoduše, řešit? Za případné rady děkuji.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny