Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Obvykle ano, ventilátor, pokud nevidí modulaci, tak se rozjede naplno. Jo pardon, člo o prodlužku, t…
ml1 30.07.2021 18:25
ml1
Nerýpu, ale celkem by mě zajímalo, co na jednoduchém 30 cm kabelu o 3 drátech může stát za starou ba…
jege 31.07.2021 11:56
jege
Je to konektor do tišťáku, na který jsou naletované drátky, a když se s ním manipuluje, tak se ulomí… poslední
ml1 04.08.2021 11:13
ml1

Obvykle ano, ventilátor, pokud nevidí modulaci, tak se rozjede naplno. Jo pardon, člo o prodlužku, tak tam problém vůbec nebude (konektor nejde zasunout jinak než dobře). Jen nevěřím, že by se nedělala třípinová prodlužka. Něco na tentoi způsob https://www.suntech.cz/produkt/96703-prodluzovaci-kabel-pro-ventilatory-3pin-3pin-30cm/ ale s kvalitou jako u té odkazované. Tu na kterou jsem dal odkaz já nedoporučuju, stojí málo, ale stojí za starou bačkoru (možno použít opravdu v nouzi).

Je to konektor do tišťáku, na který jsou naletované drátky, a když se s ním manipuluje, tak se ulomí i přestože jsou přetažené bužírkou (což nestačí, tady by možná pomohlo zakápnutí lepidlem nebo malý tišťák, ze kterého by teprve vedly drátky). Prostě ten samčí konektor není udělaný na pájení na kabel, má příliš krátké nožičky. Takovou prasárnu jsem si mohl sprasečit taky (kablík od nějakého větráku bych našel a tyto konektory možná jen s jiným klíčem https://www.gme.cz/konektor-se-zamkem-psh02-03pg v zásobě běžně mám) a nekupovat to tehdy v alze, škoda že jsem si pořádně neprohlédl tu fotku. Naštěstí šlo o pár korun a opravené to drží dodnes (dokud se s tím nebude hýbat).
Jinak ten samičí konektor je v pořádku, protože ten je dělaný na kabel. U toho kabelu akasa jsou na kabel dělané oba, tak očekávám, že by tento problém neměl nastat.
Čili nejde mi o kabel z bezkyslíkaté mědi s opředením (drátky by stačily), to je spíš na škodu, protože je to měné poddajné, ale o kvalitu a provedení konektorů, teda hlavně toho, do kterého se zapíná ventilátor.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru