Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Škodí baterce NB trvalý provoz ze sítě?

Myslím, že se mýliš. Proč by si nějaký prodejce ve Francii dělal zbytečné problémy se zbožím, které je ještě v záruce, když jej může normálně vyreklamovat u dodavatele? Tenhle NB mám už přes 2 roky, konkrétně od dubna 2019 a až v únoru 2021 skončila oficiální záruka u DELLu. Navíc se nejednalo o nějakou HW závadu, prostě baterka už toho asi měla dost a ke konci své služby se nafoukla, což je tenkého monolitického NB trochu problém a DELL s tím má asi bohaté zkušenosti: https://www.dell.com/support/manuals/cs-cz/latitude-12-5290-2-in-1-laptop/swollenbattery a https://forum.chronomag.cz/topic/124428-jak-si-dell-d%C4%9Bl%C3%A1-prdell-z-lid%C3%AD/!

Takže úplně jednoduchá pozáruční a placená výměna akumulátoru a DELL se k tomu celkem měl až do doby, kdy zjistil, že je to "druhotní prodej" přes firmy typu Gigacomputer, Terra a pod., kdy to okamžitě začal odmítat a technik se přeřekl, že mají zakázáno podporovat. Kdybych řekl, že jsem si to koupil anebo objednal ve Francii sám, tak by s tím asi problém nebyl, jelikož to takhle technik primárně pochopil a celý servisní případ začal řešit, až když jsem jej poopravil, že jsem jej koupil v ČR jako "druhotní prodej" (nárokují si copyright na daný termín! :-D ), tak začal mlžit a různě mi přepínat, až mi nakonec oznámili, že to vyřešit nedokáží a když jsem je moc otravoval, jak je to možné, že nedokáží vyměnit akumulátor ve vlastním NB, tak se přeřekl, že je to právě kvůli tomu "druhotnímu prodeji".

Takže bacha na to, vždy jste si NB koupili v zahraničí při studiích anebo práci v cizině!

Mimochodem, jak to tak teď studují, tak DELL má s nafouklými akumulátory celkově dost problém a slušný prodejce to často řeší zdarma i po záruce, jelikož to spíše vypadá na výrobní vadu!

https://www.zive.cz/bleskovky/dell-musi-menit-baterie-v-profesionalnim-xps-15-kdyz-se-nafouknou-zablokuji-trackpad/sc-4-a-189482/default.aspx
https://www.czc.cz/dell-inspiron-15-gaming-7566-cerna_5/200717/produkt/78eg605hr0jtn992b04l4c7ii3/diskuse
https://macforum.cz/viewtopic.php?t=32404

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny