Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak u emailu vynutit hlavičku "Reply-To"?

Udělal jsem test s odesíláním mailu na freehostingu zikum přes php funkci mail a jako příjemce web rozhraní mailu na seznamu (web) a v klientovi Outlook (outlook).
a) Když nechám prázdné Reply-To tak:
web: doplňuje to co je ve From
outlook: doplňuje to co je v Reply-To (tedy nechá správně prázdné)
b) Když nechám prázdné Reply-To a do From dám "noreply" tak smtp doplní do From zavináč a doménu freehostingu a mail letí do spamu
c) Když nechám prázdné Reply-To a do From dám "noreply@noreply" tak:
web: doplňuje to co je ve From, tedy noreply@noreply, pokud člověk na to pošle mail, tak mu okamžitě přijde Mailer Daemon / Nedoručitelná zpráva.
outlook: doplňuje to co je v Reply-To (tedy nechá správně prázdné)
Jako podle mě záleží na tom, co ten mail zpracovává.
Pokud jej klient otevírá ve webovém rozhraní tak Reply-To nic neřeší (aspoň u webu seznamu) a řeší to akorát From třeba noreply@noreply, nebo prostě něco v tom tvaru, ale to zas nevím jestli něčemu nevadí a uživatel poté dostane Mailer Daemon / Nedoručitelná zpráva, což by ho už mohlo trknout, že tam nemá nic posílat.
A pokud to zkoušíš pouze v Outlooku, tak mně Reply-To v Outlooku funguje vždy při odesílání mailu z php na freehostingu (použit defaultní freehostingový SMTP), tak je problém v tom tvém SMTP serveru.
A další věc, co se týče Outlooku a Return-Path, i když do hlavičky přidám Return-Path z From a Reply-To je prázdné, tak Outlook při Odpovědět vyplňuje kolonku Komu prázdnou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny