Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem klonovanie disku 240 GB -> 1TB - ako zvacsit oddiel po naklonovani?

Potenciálně tam to riziko je, ale zatím se mi to nestalo (což samozřejmě nemusí nic znamenat). Přesto je rozumné si data zazálohovat, murphyho zákony mohou zafungovat. Windows to uměl od verze Vista (je to jedno z těch několika vylepšení Vista proti XP). Linux mívá v distribuci GParted.
V tom windowsu (ale i v linuxu a kdekoliv jinde) neni možné měnit velikost zaváděcího oddílu, tedy je potřeba to udělat v jiném PC.
Jinak změnu velikosti při klonování uměl easeus disk copy nebo jak se jmenoval. Používám nějakou starší verzi, která zvládá max 2TB (free verze, placená by měla zvládnout víc), nevím jestli se dá stáhnout novější, přišlo mi že ne, nebo jsem se tím neprokousal. To co používám, mám ze slunečnice, tam to bylo obalené nějakým adwarem, ale dal se z toho exe souboru vybalit iso soubor, který po vypálení na DVD (nebo snad CD) fungoval (byl jsem tehdy hodně paranoidní na to abych spouštěl exe ze slunečnice).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny