Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyplatí se upgrade notebook?

Aj s týmto HW, pokiaľ nie je "chytený" niektorý komponent, sa dajú robiť zázraky s okresaným, odľahčeným W10. (Nájdi si na nete cracknuté ISO s odľahčeným W10 upravené napríklad ntLite, takéto ISO desiny zbavené balastu, bloatware, apps, s okresaným hosťujúcim svchost.exe, by malo mať celkovú veľkosť iba cca 1,7GiB)

Štart 5 minút je na ložisko, 5400ot.min hdd nejaké spomalené, bežná plná verzia desiny musí naskočiť po Bios maximálne do dvoch minút pri tejto zostave.

Určite máš vadné, skrížené sektory na hdd.
Skús v cmd.exe, ako Správca, spraviť úplnú kontrolu systémového oddielu.
chkdsk /x /f /r /v /b
Yes,
Enter,
reštart PC. (Čakaj po reštarte onániu, pevne dúfam, že máš hdd rozdelený na dva logické oddiely, prvý oddiel ti stačí mať vo veľkosti 60GiB, výhradne na systém, pagefile, swap, hiberfile a zostatok z TB na dáta.

swap a pagefile nastav obe hodnoty na maximum/minimum 4096MB.

OS W10 nesmie pri bežnej práci, surfovaní drhnúť, sekať, lebo máš dostatok RAM pre kernel ale aj ostatný obslužný SW.

Nainštaluj si browser: MS Edge Dev x64 bit., nastav v Edge zrýchlené načítanie aby bežal furt na pozadí v RAM, aj po reštartoch PS. MS Edge pod RAM musí naskočiť bleskom, okamžite, max.do jednej sec. po kliknutí na ikonku.

SSD by určite pomohlo pri rýchlych štartoch, lenže ak je vyladený OS, dokážeš pri miernej zručnosti po reštarte naťahať do RAM ako bonus ostatný obslužný SW načítaný na pozadí, bude sa rovnako chovať ako s flešovým SSD. RAM je dokonca rýchlejšia, ako nový SSD.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny