Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zesílení zvuku sluchátek

A co zkusit externí zvukovku. Takový kolík za cca 200 korun (něco jako https://www.alza.cz/vention-usb-external-sound-card-black-d5827674.htm?o=4 ), jestli to bude lepší. Myslím, že pokud "pryč" neznamená někde v divočině, tak taková věc se dá sehnat i mimo domov, mohla by to mít i běžná elektroprodejna.
VLC umožňuje nastavení hlasitosti až na 200%, stejně tak když se přidá v ekvalizéru vše co jde přidat, tak to zvuk zesílí. Ale je jasné, že se to pořád musí vejít do rozsahu ±1 (p.u.), takže pokud je nahrávka dost hlasitá, bude se uřezávat a to zní opravdu neposlouchatelně.
Je dost možné, že výstup notebooku to nedokáže dostatečně vybudit, i když je to podivné (pokud nemají míň jak 32 ohmů, neměl by být problém a neměl jsem nikdy problém ani se 16 ohmovými). Zkusil bych se podívat do specifikací notebooku, co na tom konektoru očekává. Ovšem letmý pohled jak na nabídku sluchátek tak na nabídku ausus ukázal, že impedance je dnes již nepodstatný parametr, pohádky jako plné basy a plastický zvuk jsou daleko důležitější.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny