Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co znamenají vlastnosti videosouboru?

Mám v počítači uložené videosoubory. U videa si otevřu Vlastnosti, dále karta Podrobnosti. Může mi prosím někdo laicky vysvětlit, co u podnadpisu Video znamená Rychlost dat a Celková přenosová rychlost a u podnadpisu Zvuk co znamená Přenosová rychlost? Vše je v kbps.

Myslel jsem, že přenosová rychlost se měří na internetu (resp. na sítích), tedy jak rychle si něco stáhnu (odešlu), ale co to znamená u videa v PC? A jaký je rozdíl mezi těmito třemi vlastnostmi (Rychlost dat, Celková přenosová rychlost, Přenosová rychlost)?

Děkuji za vysvětlení.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ještě dotaz: když nahrávám obrazovku (aplikace Záznam v Xbox Game Baru ve Windows 10), vznikají z to…
zákusek 13.08.2021 15:09
zákusek
Vysoká kvalita (ani nemusíš vědět, co to přesně znamená) zabere řekněme 2x či 3x víc dat, než standa… poslední
dsa 13.08.2021 17:53
dsa

Ještě dotaz: když nahrávám obrazovku (aplikace Záznam v Xbox Game Baru ve Windows 10), vznikají z toho šíleně velké soubory. Např. 22 GB a záznam nemá ani 2 hodiny. A jindy jsou ještě větší. To je skutečně jenom proto, že jsem dal 60 snímků za sekundu namísto obvyklých 30? (A Kvalita videa je Vysoká namísto Standardní, ale to stejně nevím, co to přesně znamená.)

Ve Vlastnostech u tohoto videa mám 41,63 snímků za sekundu, to mi zase ukazuje chybu, když jsem nastavil 60 snímků za sekundu?

Vysoká kvalita (ani nemusíš vědět, co to přesně znamená) zabere řekněme 2x či 3x víc dat, než standardní ... takže každou sekundu toho musí týct 2x či 3x tolik. Frštenzí ???

A 60 za s je prostě 2x víc, než 30 za s ... jak prosté.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru