Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem porušení kupní smlouvy?

Najprv otázka: Chceš ten tovar kúpiť, alebo ho chceš odmietnuť? Ak ho chceš kúpiť, tak oslov "tú firmu", aby ti to poslali ešte raz a aby ťa predtým informovali o termíne dodávky. Iste sa radi dohodnú. Ak nie, tak si preštuduj české predpisy, ktorými sa riadia internetové obchody a postupuj podľa toho. Do určitého času to ide. Osobne považujem za dosť hlúpe odmietať tovar tak, že zo seba urobíš mŕtveho chrobáka. Tými mailovými vyhrážkami sa však nemusíš zaťažovať. Na to, aby si začal nad problémom rozmýšľať, tá firma ti musí poslať dokázateľným spôsobom (napr. doporučene) faktúru, pričom máš v prípade nejasností možnosť požiadať o podrobnú špecifikáciu jednotlivých položiek a rozporovať ich v tej firme. A to je na veľmi dlhé lakte pre tú firmu.
Je tam však zaujímavá časť v ich odpovedi:

...jelikož jste na naše stránky přišel přes google - máme o Vás veškeré informace, IP adresa, Ze zařízení, ze kterého byla udělána objednávka, bylo také přistupováno i na tento e-mail, ze kterého nám zrovna píšete. Sedí kontaktní informace i e-mail, který je registrovaný na Vás. Případně si můžeme vyžádat další informace od googlu, ale zdá se na tom to zbytečné.

Tento text by mohol zaujímať spoločnosť Google, u ktorej by si sa mohol sťažovať na porušenie GDPR. Pretože poskytla informácie, ktoré zásadne nesmie poskytovať. Napr. podaním trestného oznámenia na Google. To, či si to ten dodávateľ vymyslel alebo nie, nech skúmajú policajti...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny