Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC nejde vůbec zapnout po výměně komponent

Zdravím,

chci se zeptat, zda je možné, aby po výměně základní desky a CPU nešel počítač vůbec zapnout. Kupoval jsem komponenty pro kancelářské PC a to konkrétně tyto:

MB - MSI A520M PRO
CPU - AMD Ryzen 3 1200
RAM - HyperX 8GB DDR4 2666MHz

Problém je v tom, že jsem blb a nezkontroloval jsem kompatibilitu CPU s MB. Ani na jednom komponentu výrobce neuvádí kompatibilní ten druhý komponent. Co chci ale vědět je to, jestli je možné, aby se PC vůbec nezapl, pokud není deska s CPU kompatibilní. Nerozjedou se větráky, nic. Konektor z front panelu jsem kontroloval několikrát, i jsem zkoušel manuálně zapnout pomocí pinů, ale vůbec se nic neděje. Pak nastává otázka, zda stačí 300W zdroj, který tam mám nebo je vadný nějaký nový komponent? Na druhou stranu, sice by neměly být komponenty kompatibilní, ale tady je někdo prodává v kompletu: https://pc.bazos.cz/inzerat/140250669/amd-ryzen-3-1200-a-msi-a520m-a-pro.php

Teď nevím, čím začít.. Nový zdroj? Který fungoval do teď se starší sestavou. Nefunkční komeponenty? Nebo je to způsobeno tou nekompatibiltou? Ale to by se alespoň rozjely větráky nebo ne?
Předem děkuji za rady :)

Změna kategorie, původně: PC sestavy (host)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny