Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkční nakrimpovaný ethernet kabel

Dobrý den,

dnes jsem si nakrimpoval ethernet kabel(lanko) na konektory RJ45(lanko), žíly jsem seřadil podle standardu T568B. Prozkoušel jsem kabel v testeru a zapojení je v pořádku, délka kabelu je cca 1m.
Pak jsem kabel zapojil do switche a do notebooku se síťovou kartou Realtek PCIe GbE Family Controller ID hardware PCI\VEN_10EC&DEV_8168&CC_0200 a notebook vůbec nezaznamenal připojení kabelu (ve win10 žádné informace o zapojení, diody na portu taky neaktivní). Když jsem k notebooku použil externí síťovou kartu (od ASUS do USB), tak zapojení s nakrimpovaným kabelem funguje.

Pokud zapojím ethernet kabel koupený z výroby, který je také podle standardu T568B, přímo do síťovky notebooku, tak zapojení funguje.

Mnou krimpovaný kabel jsem také zkoušel na stolním PC HP ProDesk 400 G4 Desktop Mini PC s integrovanou síťovou kartou, ale zde je situace stejná, zapojení vůbec nefunguje.
Zkoušel jsem kabel použít také ve stolním PC s externí síťovou kartou do PCI a zde byl kabel funkční.

Prosím netušíte čím toto může být způsobeno?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Viděl jsem krimpovací kleště, které u kostky (konektoru) pomuchlaly okrajové plošky, takže se hmota… poslední
Pytlík 31.08.2021 15:24
Pytlík

Viděl jsem krimpovací kleště, které u kostky (konektoru) pomuchlaly okrajové plošky, takže se hmota konektoru nahrnula trochu do kontaktů. Tudíž u některých konektorů okrajové drátky konektoru nezapadly na kontaktní plošky (a u některých ano). Ty kleště měly na RJ45 "univerzální" otvor 8/10. Tak se mrkni, jestli tam nedošlo k nějaké deformaci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru