Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Existuje to, co popisuji?

Dobrý den. Dnes mám dotaz, zda-li lze levně koupit zařízení s takovýmito vlastnostmi: Byl by to takový modul s obrazovým výstupem VGA (nebo i DVI) a zvukovým výstupem Jack 3,5mm nebo L/R cinche. Do toho zařízení bych zapojil USB disk s audio nebo video soubory anebo s obrázky. A to zařízení by mělo dálkový ovladač nebo tlačítka na sobě, aby to do monitoru pořád dokola ukazovalo to samé video nebo několik fotek. Je to jako, když mají v obchodech televize, které z USB nebo z počítače pouští reklamy pořád dokola. Ale já mám starší monitor Dell s VGA a DVI (HDMI nemá, redukci bych si ale sehnal). A ten modul bych připojil do monitoru a nastavil, ať pouští mou vlastní reklamu na soukromé akci. Zvuk bych dal do rádia přes AUX, není problém. Existuje něco takového? Děkuji za odpovědi, ale nebudu na ně odpovídat, protože tu nemám účet. Děkuji, Karel.

Předmět Autor Datum
S pomocí Raspberry by se to určitě udělat dalo. Výstup to má HDMI (redukce na DVI by neměl být probl…
Wikan 30.08.2021 22:20
Wikan
Taky mě napadlo Raspberry. Akorát nevím, jestli splňuje tu podmínku levné (myslím, že min. dva tisíc… nový
ml1 31.08.2021 14:25
ml1
IMHO i ten nejlevnější set-top-box má vstup z flašky (usb disku) a umí promítat fotky i video.
Rce 30.08.2021 22:49
Rce
S ohledem na nedávný nucený přechod na T2 se takových krámů bude všude válet, stačí prohledat skříň.… poslední
ml1 31.08.2021 14:29
ml1
Nevím co vymýšlíš za složitosti - stačí jakýkoliv starý notebook, klidně s nefunkčním displejem... s… nový
host 31.08.2021 07:22
host
A k tomu NB - stačí tam obyčajný VLC player, nastaviť smyčku (opakované prehrávanie) a je to. nový
yYy 31.08.2021 13:06
yYy

S pomocí Raspberry by se to určitě udělat dalo. Výstup to má HDMI (redukce na DVI by neměl být problém), Jack to taky má. Dálkové ovládání půjde určitě zařídit přes Bluetooth.
A na odpověď tu nepotřebuješ mít účet, stejně jako ho nepotřebuješ na napsání dotazu.

Taky mě napadlo Raspberry. Akorát nevím, jestli splňuje tu podmínku levné (myslím, že min. dva tisíce na to padnou). (Možná jedině nějaké zero je za 350 k tomu zdroj (stačí cokoliv 5V) paměťovka (na tohle stačí 16 nebo 32 GB a to jsou max dvě stovky) a protože má jen jedno usb tak nějaká otg redukce a hub (a nezapomenout na poněkud obskurní mini-HDMI). Má taky mít i analogový TV výstup, ale to jsem nezkoušel, to možná by bylo levné a nevím jak si poradí s videem, a jestli má taky hw kodek jako ta velká.)
To jde připojit na HDMI (i DVI to je jen otázka redukce), nebo analogovým výstupem ke staré televizi, které se o HDMI ještě ani nezdálo (ten jack je čtyřpólový a je tam i analogový obraz). Na VGA přímo připojit nejde.

S ohledem na nedávný nucený přechod na T2 se takových krámů bude všude válet, stačí prohledat skříň. Takže ani neni potřeba nic kupovat, spíš se porozhlédnout doma nebo se poptat, jestli někdo nemá něco takového, co ještě nevyhodil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru