Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 128 nebo 256 GB uložiště v mobilu?

Ahoj, jsem si vědom toho, že budou zde někteří přítomní považovat můj dotaz za zbytečný a kamenovat mě, ale chtěl bych se i tak poradit a poprosit "kamenovače" o nekamenování.

Vybírám telefon v cenovce 10 000 Kč a uvažuju, zda vzít 128 GB uložiště nebo 256 GB uložiště. Jsem průměrný uživatel, v telefonu nemám hudbu, hry nehraju, používám ho spíš na internet, sociální sítě, trochu víc fotím a natáčím videa. Říkám si, zda není kupování vyšší konfigurace zbytečné, když je to v případě mnou vybíraných telefonů cca 2 000 - 2 500 navíc od nižší konfigurace a zda nižší nestačí. Samozřejmě se ptám z toho důvodu, že mobily, o kterých uvažuji, nemají možnost rozšíření pomocí paměťové karty. Jaký je váš názor? Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ať si vezmeš jakékoliv úložiště, budeš na něm muset udržovat pořádek a budeš muset obsah zálohovat.… poslední
Jan Fiala 09.09.2021 18:22
Jan Fiala

Ať si vezmeš jakékoliv úložiště, budeš na něm muset udržovat pořádek a budeš muset obsah zálohovat.
U 256GB úložiště tě to nebude trápit dlouho, protože je tam místa spoustu na to, abys udělal tak velký nepořádek, že jej nebudeš schopný uklidit a nepůjde ani kam zazálohovat, protože cloud, který budeš mít k dispozici nebude stačit.

Na druhou stranu, pokud budeš natáčet hodinová 4K videa, pak i těch 256GB může mít smysl... Ale jak psali přdřečníci, sám musíš vědět, k čemu chceš mobil používat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru