Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak fungují nabíječky, či adaptéry s "až" maximálním množstvím odběru?

brum brum - choď sa hrať na medveďa do lesa. Vôbec nechápeš princíp Quickcharge. Zariadenie si povie, potrebujem 5V a tak si ho ZOBERIE - kábel s tým nemá nič spoločné - jednoducho tých 5V dodá. Pokiaľ ide o prúd, ak znesie väčšiu prúdovú záťaž, tak prenesie. Pokiaľ nie - zväčší sa vnútorný odpor (vodič sa začne zahrievať) a zariadenie už vie, že daný kábel mu toľko nedá a preto upraví požiadavku na dodávku.
Ale kábel NIČ NEOZNAMUJE - buď na to má, alebo nie (a vzniká odpor) a zariadenie to vyhodnotí. A nabíjačka (aj u Quickcharge) len dodá to, čo požaduje zariadenie (ak to podporuje a má na to, aby toľko dodalo).
Ak si kúpiš aj do obyčajného mobili nabíjací kábel, ktorý je tenučký ako povrázok - tak buď mobil bude žiadať 1A a "povrázok" zhorí", alebo sa mobil bude musieť uspokojiť so 100mA (a "povrázok" nezhorí, ale nabíjanie bude miesto 1 hodin aj 10 hodín.)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny