Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak fungují nabíječky, či adaptéry s "až" maximálním množstvím odběru?

https://www.alza.cz/premiumcord-napajeci-sitovy-230v-3m-d5258312.htm?o=22

kupuji náhradní kabel k tiskárně a rád bych se zeptal, jak funguje ono "až do 2,5V .. " tak jak - blbě řečeno - ten kabel , či např. nabíječky takový má alza, sdělí, že např. odebírá 2,5V ; nebo v jinym případě míň, a přizpůsobí tomu množství odebíraného proudu..

tj. jak funguje celej proces - jestli prostě např. ten kabel vyšle "testovací" proud o síle 0,1V; 0,2 V .. atd , až dojde ke správné hodnotě, která stabilně bude nabíjet - jak se tedy dorozumí; nebo je tam mechanismus, kterej právě upozorní, že správná hodnota je např těch 2,5V..

Řešení:

Nijak. Prostě si je vezme. Zahradní hadice taky neříká vodárně, kolik vody jí proteče.

nijak, prostě si vezme co potřebuje, pokud je to moc, vyhodí jističe (proto tam jsou)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pridam sa k debate, ked tu niekto spominal quick charge . . . Aky je rozdiel ak mi da nabijacka 5V 2…
truhlik 14.09.2021 11:42
truhlik
Vyssi napeti ale nizsi proud = mensi vliv odporu vedeni - kabelu, nizsi ztraty na nem.
lucifer 14.09.2021 17:03
lucifer
Konečne by sa mali uvedomiť a začať tento princíp zaviesť do praxe v elektroinštalácii u rozvodov no… poslední
Nuda 16.09.2021 18:12
Nuda

Pridam sa k debate, ked tu niekto spominal quick charge . . .
Aky je rozdiel ak mi da nabijacka 5V 2A, alebo 9V 1,1A (nemam tu teraz tu nabijacku, ale ked som to pocital pre napatie a prud pre 5V, 9V a 12V tak vykonovo to sedelo plus minus nejake drobne) . . . vykonovo to vyjde na stejno, ale pri vyssom napati sa nabije skorej . . . preco ?

Konečne by sa mali uvedomiť a začať tento princíp zaviesť do praxe v elektroinštalácii u rozvodov novo vyrábaných, sériových osobných vozidiel, na napätie 48V.

Osobne sa pamätám na nešťastné prechody z dynama (iskrivého, ale manuálne štelovateľného reglerdu) na alternátory vybavené na altíkoch 13.9V regulátormi napätia pri uzákonenom svietení tlmenými /obrysovými/ počas celého dňa na škodovečkách, vybavené cca 35-40Ah/12V kyslými, Pb baterkami, ktoré pri častých štartoch z ulice do ulice, nestíhali dobiť baterky, furt boli baterky podbíjané, až nešťastníkom skapali.

Pritom altíky spred 1990 roka, sú stavené spolu s dióidovým mostíkom na 50A a viac, lenže regulátor nestíhal, cpal do baterky na svorkách max. 12.6V pri spustených spotrebičoch vo vozidle.

Jedinou záchranou existovalo do série na kábel regulátora nacpať výkonnostnú diódu (od 3A po 10A) v priepustnom stave, aby sa ošálil nabíjací prúd, čiže altík tlačil vo finále do baterky aspoň 14.4V merané na svorkách pri plnom zaťažení spotrebičov.

Kto si nebodaj do parabol nacpal tuzexové, americké, kapitalistické, západné, buržoázne relly H4 o výkone 100/130W, či diaľkové vlákna až do 170W, si blahom svietil až za roh, ako dnes s ledkami, vlákna vtedajších halogéniek žhavili jasom do 3000K aj pri voľnobehu, baterka neskapíňala, lampáše pri osvite nežlkli ako za dušičiek, ako so sviečkami v parabolách.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru