Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Černý obraz monitoru po použití VR headsetu

Dobrý den,

minulý čtvrtek jsem si pořídil VR headset (valve index). Zapojil ho, spustil steam VR, krásně funguje, můžu hrát. JENŽE, poté, co jsem ho odpojil, vypnul PC a druhý den ho zapnul, mi při najíždění windows zhasla obrazovka a byl jsem nucen počítač natvrdo vypnout. Po opětovném zapnutí najel obraz normálně. Stejný problém se mi stává vždy, po použití headsetu. Dostal jsem radu, abych zkusil windows + P a vybral "duplikovat". Bez výsledku. Vždy mě to hází na "jenom obrazovka počítače". Zkusil jsem to přes nastavení obrazovky, ale hlásí mi to "nenašli jsme žádný jiný displej".

Můj počítač se zkrátka chová, jak to říct, "jako kdyby ten headset neviděl, ale zároveň o něm věděl". Když nechám headset zapojený v PC, tak mi při najíždění windows obraz normálně najede. Ale moc se mi nelíbí představa, mít ho permanentně zapojený, i když ho nepoužívám. Nevím, zda je to chyba softwaru, nebo hardwaru, ale jsem z toho dost zoufalý. Dokonce jsem uvažoval i nad tím, jestli to nejsou staré ovladače grafické karty, ale vše je aktuální.

Případné radící bych chtěl dopředu upozornit, že nejsem příliš zběhlý v IT a s problémy jsem se vždy obracel na ty, co tomu rozumějí lépe, než já.

Děkuji mnohokrát.

Předmět Autor Datum
Len tak na okraj: ty ten headset z PC jednoducho vytiahneš? A potom sa čuduješ? Veď OS zasunutím hea… poslední
yYy 20.09.2021 18:54
yYy

Len tak na okraj: ty ten headset z PC jednoducho vytiahneš? A potom sa čuduješ? Veď OS zasunutím headsetu pre VR identifikuje nové pripojené zariadenie a prepne sa na neho. To si zapamätá a keď ho vytiahneš, už neupraví informáciu o tom, že bolo odobraté. A podľa chovania - asi ten PC hibernuješ, keďže si informáciu pamätá. Až restart (cold start) vynuluje všetky informácie o pripojených zariadenia z minula, načíta pripojené zariadenia (teda i obrazovku) a spustí ich. Informácia o headsete totiž zmizla.
Skús pred ukončením (nepoužívam headset) pozrieť dole v oznamocvacej oblasti, či tam nie je jeho ikonka a daj Ukončiť. Vtedy sa informácia o pripojenom headsete vynuluje a prejde na iné zobrazovacie zariadenie (monitor, obrazovka).

P.S. to je môj pohľad na vec.
P.S. 2 Ten tvoj Valve index totiž má aj svoj ovládač. Takže asi to bude tak, ako som napísal. OS po obyčajnom vytiahnutí má stále informáciu o pripojenom headsete.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru