Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Co to prosím je?

Dobrý večer, zajímám se o pronájem bytu a vedle potenciálního vhodného je hned u sousedního okna na zdi (venku) nainstalována nějaká bílá krabička, cca 25 cm na výšku, má tvar "nanuku". Podobně bývají samozřejmě u oken k vidění takové ty "talíře", které předpokládám nic nevyzařují, ale slouží jako přijímač signálu. Jde mi o to, jestli existuje možnost, že to je naopak nějaký zdroj wifi (že by to lidi chtěli chytat přes okna?).
Pak by to mělo samozřejmě silnější dosah od sousedů k nám než když je to tlumené zdí. Prosím abyste nepolemizovali, jestli jsou mé obavy liché či ne, můj názor nikomu nechci vnucovat a respektuji názory ostatních, jen se ptám...
Další dotaz je ten, pokud je na domě (blízký 20 ti patrový panelák) vysílač Radia o intenzitě 1kW, nakolik je to silnější než běžné vysílače na domech.
Moc děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zkusím se zeptat ještě jinak - přestavte si, že vaše dcera nebo syn má po telefonování mobilem u hla…
Hanka 123 03.10.2021 07:38
Hanka 123
zrejme toto: emos-dtvo-6-lte-d5039198.htm ...a bez toho, aby som ta chcel zosmiestnovat si myslim, z…
kuku 03.10.2021 08:31
kuku
https://www.elektrina.cz/elektromagneticke-zareni-ktere-nam-skodi Autor tohoto článku mi přijde jak…
Hanka 123 03.10.2021 10:46
Hanka 123
Naopak, právě autor píše velmi rozumně. Ačkoliv nemocní uvádějí zlepšení stavu při odstěhování z ob…
jirka44 03.10.2021 10:50
jirka44
No musím napsat, že i já...takhle pokud si dám mobil k blizko mé hlavě cca 1 metr tak se 100% blbě v…
jezekhifi 03.10.2021 11:16
jezekhifi
No vidíte, další "zaslepené" potvrzení...Měla jsem hlavu u stěny, blbě se mi spalo, otočila jsem si…
Hanka 123 03.10.2021 12:28
Hanka 123
Zlepšení spánku otočením postele může mít spoustu příčin. Naopak bez přemýšlení přijmout myšlenku, ž…
Wikan 03.10.2021 12:34
Wikan
Tak to nějak vysvětli, ano pokud spím hlavou ke stěně mám časté poruchy spánku, a pokud hlavou od st…
jezekhifi 03.10.2021 13:00
jezekhifi
Přes zeď se můžou šířit různé zvuky, třeba i takové, které vědomě nevnímáš. Pokud si lehneš obráceně…
Wikan 03.10.2021 13:39
Wikan
Víte, co je zvláštní? Že všichni vymýšlí x důvodů, proč to nemůže být opravdu tím el. zářením. Přito…
Hanka 123 03.10.2021 13:54
Hanka 123
Fyziku vystudovanu nemam ani ja (ak sa nepocita par semestrov fyzicky na vyske), ale zaver ku ktorym… poslední
fleg 03.10.2021 14:11
fleg

Zkusím se zeptat ještě jinak - přestavte si, že vaše dcera nebo syn má po telefonování mobilem u hlavy migrény. Možná se jí/jemu budete vysmívat a vše zpochybňovat, budete mít doma tolik přístrojů kolik se vám bude pro pohodlný život hodit a byt pořídíte klidně 100m od základové stanice. Nebo taky ne...Pokud přijmete možnost, že to nějaký vliv má a že vaše dítě je na to zřejmě citlivé, budete se možná taky v rámci svých možností snažit to eliminovat. Ano, jak někdo psal, když půjde po ulici, to, co je okolo neovlivníte, co je ve škole, neovlivníte. Máte jedinou možnost ovlivnit to, co je doma. Takže: koupíte či pronajmete byt, kde je ve vzdálenosti do cca 500m vysílač 1kW, soused vedle bude mít u okna wifi (ten "nanuk"), na ani ne 100m vzdáleném paneláku bude základnová stanice mobilního signálu a hned vedle domu (takže tak 50 m od vlastního bytu) bude trafostanice?
(nakolik je nějaké záření či škodlivé el. pole okolo trafostanice netuším, někde jsem to zaznamenala jako problém, podobně jako domy blízko vedení vysokého napětí, ale nakolik je to pravda a jak to souvisí se zářením z mobilů, wifi apod. netuším. Proto se tady ptám, co se fyziky týče, jsem téměř analfabet, přestože mám vystudovanou medicínu (ano, lze to:-), fyzika je jen v 1.roč. zimního semestru).
Ještě jednou všem děkuji, zejména těm, co argumentují, respektují a nezesměšňují ani neurážejí. Hezký den.

https://www.elektrina.cz/elektromagneticke-zareni-ktere-nam-skodi

Autor tohoto článku mi přijde jako realisticky a rozumně uvažující člověk. Pokud všem zde diskutujícím přijde jako bloud a jedinou a správnou pravdu máte vy, pak je asi zbytečné se tady ptát. Inteligentní člověk argumentuje a dívá se na věci z víc úhlů, porovnává. Hlupák prostě všechno ví, ale jeho nejlepší obranou je útok, nikoliv argumentace ani přemýšlení. Mrzí mě, že je takových lidí podle všeho většina...

Naopak, právě autor píše velmi rozumně.

Ačkoliv nemocní uvádějí zlepšení stavu při odstěhování z oblasti pod vysílačem nebo při vypnutí wifi, v českém zdravotnictví se na problém nahlíží jako na psychosomatické fobické onemocnění. To znamená, že příznaky nejsou vyvolány přímo zářením, ale strachem a obavami z jeho škodlivého vlivu.

No vidíte, další "zaslepené" potvrzení...Měla jsem hlavu u stěny, blbě se mi spalo, otočila jsem si postel nohama ke stěně a zlepšilo se to. Aniž jsem do dnešního dne tušila, co jsou to roxory nebo že vůbec nějaké v panelu jsou...Ale nevěřící tomášové budou pořád rýpat a urážet...

Přes zeď se můžou šířit různé zvuky, třeba i takové, které vědomě nevnímáš. Pokud si lehneš obráceně, jsi od zdi dál a zvuky jsou tak slabší. Nechlubíš se tím, že máš citlivé uši?
Případně to se zdi vůbec nesouvisí a jde čistě o polohu postele vzhledem ke zdrojům světla (i slabým), zrcadlům atd.
A určitě by se daly vymyslet i další důvody.

Víte, co je zvláštní? Že všichni vymýšlí x důvodů, proč to nemůže být opravdu tím el. zářením. Přitom sami nemají vystudovanou ani fyziku a hlavně už vůbec nestudovali působení na živý organismus apod. Ale jsou si 100% jistí, že to žádný vliv nemá.

Fyziku vystudovanu nemam ani ja (ak sa nepocita par semestrov fyzicky na vyske), ale zaver ku ktorym dochadzas su zavery urobene mylnou metodikou.
Ak sa ti spavalo zle na posteli a po obrateni postele sa ti spava dobre nemusi nic znamenat.
Kazd vedecky pokus musis vediet zopakovat...cize musis splnat podmienku, ze predtym sa ti vzdy spalo zle a po obrateni postele zase vzdy dobre.
Pokial tam to slovicko vzdy nie je musi sa stanovit percentualny pomer dostatocnym poctom pokusov.
Ale ani toto nemusi stacit, pretoze nemozeme vylucit posobenie psychiky, takze aby sme mali 100% istotu, ze otocenie postele naozaj zabralo museli by sa okusy opakovat napriklad tak, ze ty by si zaspala inde a pocas spanku by ta preniesli na postel...ktora by bola otocena raz tak, raz tak.
Kedze ty nevies v akom garde postele si spala nemohlo ta vedomie pred spanim ovplyvnit a mat nieco spolocne s kvalitou spanku.
Takze toto je vedecky pristup k rieseniu a nie to, ze ty povies, ze ti to pomohlo.
Ja kazdemu hypercitlivemu cloveku napriklad na wifi navrhujem test...zavriem o do miestnosti, kde budem striedavao zapinat a vypinat wifi a pokial mi to neurci s vysokou pravdepodobnostou (napriklad 80%) kedy to tak bolo urcite nie je citlivy na wifi.
Pripadne ho necham v takychto miestnostiach sa vyspat a on mi urci, ktore noci bola wifi zapnuta a ktore nie.
Som 100% presvedceny, ze v takomto slepom teste zlyha kazdy clovek, ktory je inak presvedceny, ze je na wifi citlivy.

Ad bolest hlavy pri telefonovani...ano pri telefonovani si kladies cca 2W vysielac pri ucho, cize par cm od mozgu, cim vyrazne zvysujes posobeni EM pola na mozog a aaaano...moze ta z toho skor, ci neskor boliet hlava.
Ale urcite ta nebude boliet hlava zo 60W mobilenho vysielaca vzdialeneho 500m od vaseho domu, ci zo susedovej anteny....pretoze vykon ziarica klesa so stvorcom vzdialenosti...a toto sa uci sna uz na ZS (ak nie tak na SS urcite), takze vo vyjadreni cislami dostanes toho ziarenia do mozgu 10000x menej ako pri tom mobile (cislo som si vycucal z brucha, je tu len pre nazornost).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru