Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomoc s výběrem komponentů

Zdravím,
můj aktuální pc má samé problémy a vypadá, že brzo odejde, rozhodl jsem se pro nový. Chci ho postavit na procesoru AMD Ryzen 7 5700G, protože má integrovanou grafiku a to docela přijatelnou, grafickou kartu dedikovanou dokoupím v budoucnu.

Ptám se proto, jakou zvolit základní desku, zdroj (rezerva pro grafiku - půjdu jen do AMD, žádná Nvidia), jaké RAMky (chci jen 16GB - časem dokoupím více, může být 1x16 nebo 2x8). Moc se nevyznám v tom, jaké časování RAM a tyhle věci okolo. Budget pokud možno nízký, kolem 25 000 kč může být. Pokud se do toho vejde i vodní blok na CPU, tak klidně (ten, kde se nemusí měnit kapalina), pokud ne, tak nějaký dobrý větrák stačí.

Ideálně bych si vzal komponenty od jednoho výrobce, nevím jen, zdali jít do ASUS ROG, nebo do něčeho jiného. Zdali je ASUS dobrý v základních deskách a podobné věci, může mi někdo poradit a doporučit tedy ideální sestavu? V budoucnu budu kupovat jen AMD grafickou kartu (nějakou dobrou) a více RAMek (na 32 nebo 64 GB), jinak v podstatě nic jiné upgradovat nebudu, chci proto doporučit komponenty, které budou pro tento CPU 100% vhodné a vymáčknou z něho maximum a nebudou ho nijak brzdit.

Žádám tedy pomoc při výběru ideálních komponentů pro tento CPU, v budoucnu se bude upgradovat jen GPU a RAM, nic jiné. Pokud jsem si dobře všiml, tak CPU nepodporuje PCI-E 4.0 (pokud jsem viděl dobře), tudíž asi nebude nutné kupovat desku, která toto umí. No jak říkám, zdali je tu někdo šikovný, který by mi pomohl budu rád.

Předem díky

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny