Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Slaby signal wifi, reklamovat notebook?

HP Pavilion x360 15-er0004nc; 48W29EA#BCM windows10
Bezdrátové připojení: Realtek WiFi 6 ax (1x2)

mám jednu čárku wifi signálu ze tří (plnohodnotně na tom nejde pracovat kvuli tomu) přes jednu stěnu, vzdušnou čárou tak 5-6m je vzdálený router, na ostatních zařízeních s ješte větší vzdálenosti ten signal je v pohodě..
nevím jestli je to normální u těchto notebooků (nějaké vlákno se starší generací pavilonu jsem už našel se stejným problémem) nebo je to spíš HW chyba která lze opravit?

díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na 5 GHz cez jednu stenu a 5m vzdialenosť to môže ukazovať jednu čiarku. Pri väčšej vzdialenosti to…
Kilo.Viktor 22.10.2021 20:20
Kilo.Viktor
Veď to je (relatívne) starý router, ktorý 5ghz nepozná...
pozorovateľ 24.10.2021 16:42
pozorovateľ
Ano to je. Ak ma len tento router a urcite vie, ze sa mu to nepripaja niekede inde, napriklad k suse… poslední
Kilo.Viktor 24.10.2021 17:39
Kilo.Viktor
Reklamovat nebo otevřít. Před časem jsem měl nový Dell Latitude, špatný (velmi) signál wifi, po otev… nový
Lk1 24.10.2021 17:26
Lk1

Na 5 GHz cez jednu stenu a 5m vzdialenosť to môže ukazovať jednu čiarku. Pri väčšej vzdialenosti to ukazuje zrejme signal na 2.4 GHz a ten je menej tlmený cez stenu. Netreba opravovať, stačí zistiť ako sa to vlastne pripojuje a kam.

Ano to je. Ak ma len tento router a urcite vie, ze sa mu to nepripaja niekede inde, napriklad k susedovi tak existuje moznost problemu v kombinacii s bluetooth. Kombinovane karty wifi+BT pouzivaju dve anteny na NB separatne, jedna je pre BT a druha pre wifi. V pripade dvoj streamovych wifi je jedna z tej dvojice prepinana medzi BT a wifi. V defaulte je to potom zavisle na umiestneni anten na NB, ich vzajomnom natoceni a tiez aj na tom ako driver vyhodnocuje signal z dvoch anten. S jednym ukazovatelom signalu nie je mozne sledovat uroven signalu na dvoch antenach (vzdy je to nejaky kompromis). Ide o to, z ktorej anteny ten ukazovatel ukazuje signal. V pripade vzajomne natocenych anten sa signal moze lisit aj o 20 dB.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru