Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem System reserved po reinstalaci W10

Jednoduchá pomoc pre mierne pokročilého občana:

Na fyzickom disku č.4 máš aktívny, primárny oddiel so zavádzačom (prvý oddiel bez písmena 100MiB) spolu s primárnym oddielom C:\ (232,27GB), ktorý je určený pre samotný systém W10.

Zároveň je na disku č. 4 krajný oddiel, bez písmena (oddiel je skrytý s ID HW 0x27 tabuľky NTFS). Je určený pre obnovenie (recovery s *wim súborom) s celkovou kapacitou 509MiB.

Jedenástka (OS W11) si tento skrytý skrytý oddiel určený pre obnovu vytvorí z vlastnej vôle počas inštalácie, bez vedomia užívateľa. Pamlsok z dielne MS.

Tento oddiel pre obnovu na disku ozn. pod č.4 o veľkosti 509MiB, smelo môžeš zmazať a zlúčiť (merge) so systémovým oddielom C:\ pre Windows.

Spojenie (merge) sa robí výhradne pri uspatom OS Windows na disku C:\, po reštarte PC pod RAM, lebo sa prepisujú systémové dáta, zapisuje sa zmena v nultom sektore zvádzača, upravujú Registre Windows.

Ideálne je použiť šibrinkovací nástroj;
MiniTool Partition Wizard Technician 12.3. Dokáže o.i. vymožeností zarovnať (align) oddiely na diskoch.

Bacha na škodnú ak budeš ťahať patch/crack či nahrádzať súbory, partitionwizard.dll, PartitionWizard.exe.mfh.
--------------

Disk označený ako "0", s oddielmi D:\ a J:\ zmaž, naformátuj disk ako jeden celok alokočnou tabuľkou napríklad NTFS. Označ celý disk Správcovi diskov nejakým vhodným veľkým písmenom na konci abecedy (napríklad Y:\ s názvom "Zalohy")

Na tomto disku č. 0 si mal kedysi zavádzač s aktívnym oddielom 100MiB, ozn. písmenom D:\ pre Windows. Dnes je aktívny oddiel D:\ vyradený, nefunkčný.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny