Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak navrhnout štítky bez nutnosti ořezu okraje po obvodu listu papíru?

Ahoj,

mám tu další oříšek pro přemýšlivé a praktiky. Chci si svépomocí navrhnout a vytisknout štítky, bez nutnost oříznutí okraje po obvodu papíru. Chci využít možnost co nejmenšího a konstantního okraje po obvodu stránky.
Proto prosím o doporučení programu (bezplatná licence) a postupu s ohledem na následující informace. Dle mých zjištění, většina tiskových zařízení není schopna bezokrajového tisku.

Uvažuji správně?
Zjistím od výrobce tiskového zařízení minimální šířku okraje vlevo (L), vpravo (P), nahoře (N), dole (D). Z těchto čtyř rozměrů vezmu ten největší (např. v mm: L=5, P=7, H=10, D=7). Největší okraj je 10 mm. Na A4 vytvořím tabulku, dva sloupce štítků a 5 řádků štítků, celkem 10 ks. Prakticky to znamená, že uvnitř buněk podél řezných čar jednotlivých štítků musím nastavit 10 mm okraj s ohledem na výše uvedenou skutečnost 10 mm okraje po jejich obvodu.
Splněním výše uvedeného docílím nižšího počtu řezů, menší pracnosti a využiju celý list papíru.

Existuje program, ve kterém se to dá snadno prakticky udělat?
Snad by to mohlo jít v Calc LibreOffice. Pokud by mi byl někdo ochotný pomoci s vytvořením šablony (klidně pro Writer LibreOffice, tak budu rád. Zvládne uvedené požadavky nějaký program pro tvorbu vizitek? Zde předpokládám, že narazím na pevně dané rozměry vizitek podle kontinentů, protože jinak to má Evropa, USA atd.

Předem děkuji za doporučení a rady.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny