Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Titulky napevno do MP4 ze *.srt (jaký software)

Nejlepší úspěch s MKVToolNix? Nechápu. Jde ti přece o titulky v obrazu a to MKVToolNix nedělá, ten jen remuxuje, přesněji řečeno vkládá titulky jako titulky do kontejneru mkv a v tom kontejneru jsou jako samostatný stream.
A je jedno jestli takto řešíš mkv nebo mp4, obojí je jen kontejner.
Titulky můžeš zobrazovat takto:
a) video soubor (video stream, audio stream) a titulkový soubor (titulkový stream), kde titulky jsou zvlášť
např.:
video.mkv (avc, aac) + titulky.srt (srt)
video.mp4 (avc, aac) + titulky.srt (srt)
b) video soubor (video stream, audio stream, titulkový stream), kde titulky (srt) jsou ve video kontejneru v samostatném streamu
např.:
video.mkv (avc, aac, srt)
video.mp4 (avc, aac, srt)
c) video soubor (video stream, audio stream), kde titulky jsou součástí obrazu ve video streamu
např.:
video.mkv (avc, aac)
video.mp4 (avc, aac)
"Zatím byl nejlepší můj úspěch s tím MKVToolNix." ... MKVToolNix je možnost b), respektive ty asi měníš a) na b) (jenže ty chceš c) a na c můžeš jít rovnou z a)). MKVToolNix bys mohl použít jen pokud bys místo srt použil ass (ass má víc možností nastavení) a video by bylo potřeba na prezentace a přehrávalo by se přehravačem, který umí ass titulky. Pro to, co chceš, je MKVToolNix zbytečný.
"Jen ale neumím převést video mkv do mp4, aby tam ty titulky zůstaly." ... pokud máš možnost b) (titulky jako samostatný stream) tak pokud převádíš takové video tak obvykle se ty titulky převádí opět jako možnost b) nebo se nepřevádějí vůbec. A pokud chceš aby se dávali do obrazu, tak to tomu enkodéru musíš sdělit jako já .-)
"Ale třeba to ten script od tebe ukládá rovnou do mp4 bez následného převodu." ... Tys ale chtěl možnost c) (titulky v obrazu)... a to ten můj skript dělá. Ten můj skript převede možnost a) na možnost c) ... pokud bys chtěl možnost převodu b) na c) tak ten skript je prakticky stejný, jen se místo externích titulků veme stream z videa, ale uvedl jsem a) na c), protože jsi zmiňoval, že s těmi titulky pracuješ a máš je tedy zvlášť. A je jedno jestli je vstup nebo výstup v mkv nebo mp4, jsou to jen kontejnery.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny