Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Externí HDD není dostupný

1) nejhorší scénář: nikdy v životě nearchivovat originály fotek na usb disku, který sebou taháte kamkoliv, který neumíte správně odpojovat (ty chyby souborového systému jsou vaše práce) a který je jednoduché poškodit nebo ztratit.

2) zachraňovat data (recuvou apod) z disku s poškozeným souborovým systémem znamená, že v takto přeházeném souborovém systému můžete přijít úplně o všechno.

3) navíc používáte jako přenosný disk pro časté přepisy a odpojování za chodu tzv. smr disk - ta data byla ohrožena celou dobu, ten disk při tomto používání musí selhat.

je nesmysl používat usb disk jako pracovní, kdy editujete soubory rovnou na něm - v období diplomek tu vždycky pláče několik lidí, že přišli o celou práci.
svéprávný člověk používá usb krámy jen jako přenosné médium, odkud soubor vždy zkopíruje na pracovní pc - tak má při poškození nebo ztrátě usb vždy poslední kopii souboru na počítači.

rodinné cennosti skladujte na jiném disku, než na pracovním usb nebo flashce - třeba na druhém disku ve skříni. na usb krámy patří bezcenný brak jako tv seriály, jejichž ztráta vás netrápí.

obnova dat z poškozeného disku znamená zvážit možnosti co se mohlo stát, co se dlouhodobě dělo, i co je dosud vidět - a podle toho šetrně postupovat, ne bezhlavě poštvat na disk "obnovovací program".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny