Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Kamera do auta Navitel r1000

Dobrý den.
Mám tuto kameru do auta a nikde v menu jsem nenašel možnost zapnutí smazání starých souborů při zaplnění karty. Přesněji, možná to tam někde pod nicneříkající položkou skrytě je, ale já to nenašel. A hledám opakovaně. Poslední instalovaná verze FW je podle DvrInfo.txt 3.5.161.

Každý týden tak musím kameru z auta vytáhnout a soubory v adresářích Event a Normal na 32 GB kartě ručně smazat. Po zaplnění SD karty vznikají pouze soubory typově FILE210927-133934F.NMEA s nulovou velikostí.

Technická podpora na číslech uvedených na https://navitel.cz/cz/support dlouhodobě nefunguje. Odpověď na stejný dotaz prostřednictvím e-mailu od září 2021 také nepřišla.

Má to nějaké řešení? Popřípadě, existuje nějaký manuál, který by korespondoval s poslední verzí FW a odpovídal menu kamery jaké aktuálně je? Mám dvě odlišné verze manuálu, obě aktuálnímu menu kamery neodpovídají a vztahují se k nějakému prehistorickému stavu.

Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Co máš vlastně za problém? v menu jsem nenašel možnost zapnutí smazání starých souborů při zaplnění…
Siki83 17.11.2021 15:05
Siki83
To jsem si také myslel. Tady to tak ale nikdy nefungovalo. A nepomohla tomu ani aktualizace FW. Neod…
yorg 17.11.2021 15:11
yorg
A na to si přišel jak? Kamera hlásí nějaký problém? Každá složka má na kartě vymezenou kapacitu, pok…
Siki83 17.11.2021 15:17
Siki83
To právě, že nehlásí. Na jednotlivé složky se tam, co se týká kapacity patrně nehraje, bere se celá… nový
yorg 17.11.2021 15:50
yorg
Jako první bych přeformátoval kartu - V KAMEŘE !!! Na kameře nastavil správný datum a čas nechal zap… nový
Siki83 17.11.2021 15:58
Siki83
Dík za potvrzení. Zrovna jsem to včetně resetu udělal včetně ponechání menu v angličtině. Datum se r… poslední
yorg 17.11.2021 16:35
yorg

A na to si přišel jak? Kamera hlásí nějaký problém?
Každá složka má na kartě vymezenou kapacitu, pokud je tato kapacita naplněna, kamera bez keců začne nejstarší záznamy přepisovat novými. Nejsem si sice úplně jistej, ale tohle by se mělo týkat i složky EVENT.

To právě, že nehlásí. Na jednotlivé složky se tam, co se týká kapacity patrně nehraje, bere se celá karta. Ve složce EVENT byly naposled jen 2 záznamy, zbytek byl ve složce Normal. Volných BYTE bylo pro celou kartu nula. To, že to tak je, zjistím až připojím kameru přes USB k počítači. Kamera se po nastartování auta ohlásí znělkou a začne ukazovat rychlost podle GPS. Protože je kamera schovaná za zrcátkem, tak je nastaveno, že LCD po minutě zhasne. Žádné varování o zaplněnosti karty se během té minuty neobjeví a nezačne pískat nějakou znělku, kterou bych neznal a staré soubory přepisovat nezačne. Chová se, jako by všechno fungovalo včetně upozornění na radary.

Zjistil jsem to tak, že když jsem se někdy v květnu chtěl podívat na záznam, tak tam byly jen soubory z února, kdy jsem kameru do auta instaloval. A karta byla plná. Soubory jsem ručně smazal, nahrál poslední FW, kameru resetoval, nastavil češtinu a zhasnutí LCD. Projel jsem zbytek menu, jestli tam není někde něco o smyčce (jak je v manuálu) a nebylo a tak jsem předpokládal, že to bude fungovat. Nefungovalo.

Když jsem si na to po čase vzpomněl, tak byla karta opět plná a soubory s videem byly 2 měsíce staré. Takže pak jsem pravidelně mazal a dnes mě to přestalo bavit a tak jsem se zde dovolil zeptat, zda někdo nezná řešení.

Kamera před prvním použitím ležela víc jak 2 roky v krabici jako nevhodný dárek a tím taky marně uplynula záruka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru