Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaký zvolit rámeček na SSD?

Jaký zvolit rámeček na SSD?
Znalce HW prosím o vysvětlení a doporučení. Je tento SSD vhodný pro osazení do nějakého konkrétního externího rámečku připojitelného k PC přes USB typ A, nebo případně novější USB typ C? Jaké komponenty zvolit a co bude brzdou co do rychlosti, když chci přijít k PC, z toho USB rámečku s SSD diskem nabootovat nějaký zálohovací program (např. Acronis TI), a co nejrychleji provézt zálohu disku jakožto celku vytvořením do archivu (bez komprimace dat). Hodlám to používat na novějších PC, kde je pro systém osazený SSD, než do čehokoli hrábnu. Přeci jen, rozumní zálohují, protože ze zkušeností ví, že se to vyplácí.

Podstatnou otázkou je, co je největší rychlostní brzdou např. na této cestě...
Do jakého RaidSonic rámečku osadit aby bylo dosaženo co nejvyšší přenosové rychlosti, když vezmeme v úvahu, že je k dispozici USB 3.1/3.0 a USB C?

Ještě dodatek. Je mi jasné, že rychlostní brzdou může být pofidérní zdrojové SSD. S tím nic ale neudělám. Proto uvažujme ve směru toku dat z PC/NTB: (1) USB port v PC/NTB --- (2) kabel rámečku --- (3) rámeček --- (4) SSD disk v rámečku

Kingston A2000, M.2 - 1TB, Kód výrobce
SA2000M8/1000G https://www.czc.cz/kingston-a2000-m-2-1tb/265877a/produkt

Rámečky na SSD
https://icybox.de/en/product-list.php?id=1

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Konkrétní typ ti neporadím, protože jsem ho nechal na chatě. Vím ale, že je to značka Axagon a už ho…
Lukas1982 22.11.2021 11:26
Lukas1982
To jsi tak pokrokový, že už před 5-6 lety sis koupil externí box na M.2 disk? ::)
host 22.11.2021 11:34
host
Nene, klasický přenosný box na 2,5" disky. Já jsem si přečetl jen nadpis a viděl jsem SSD, moje chyb…
Lukas1982 22.11.2021 12:57
Lukas1982
No proto! ;-):-p:beer:
host 22.11.2021 13:10
host
:-D Příště si to přečtu raději vícekrát. Poučení pro mě, že musím být víc důsledný než někomu způsob…
Lukas1982 22.11.2021 14:16
Lukas1982
Klid. Škodu mi potenciálně způsobuje vyučený inženýr strojař fleg, který úplně zbytečně vystudoval s…
Time 22.11.2021 15:52
Time
To je nejaka obsedantno-kompulzívna uchylka s tou skolou? Si tu prvy, co mi o hlavu oplieskava moje…
fleg 23.11.2021 09:52
fleg
Smírně... Že by problémy s krátkodobou pamětí? Ke vzdělání jsem se vyjádřil a nijak ho nezesměšňuji.…
Time 23.11.2021 12:03
Time
Řekl bych, že máš poněkud předsudky. Taky máme v našich řadách (uživatelů) bývalého číšníka a radí d…
host 23.11.2021 12:07
host
I skladník ve šroubárně si může přečíst Vergilia v originále, natož poradit s teplotami NVMe disků.:… nový
Karel04 23.11.2021 12:49
Karel04
Nevidim tu nic cim by sa chcel uzmierit, ides si dalej svoje husitovske proti vsem. Tvoj priklad je…
fleg 23.11.2021 12:17
fleg
Ale jo, věřím že jste dobrý dráteník a dobrý provider. Naše názorová neshoda v trojici vy, pan axago… nový
Time 23.11.2021 13:05
Time
Paráda :-) Já mám závratě už jen z toho videa. Kdysi jsem švagrovi montoval satelit na dvoupatrový d… poslední
Lukas1982 23.11.2021 13:50
Lukas1982

Klid. Škodu mi potenciálně způsobuje vyučený inženýr strojař fleg, který úplně zbytečně vystudoval srojárnu. Ten ani neví, že A2000 má problémy s čidlem teploty (jinak by to sem snad napsal)... ale bude nabádat k bazmekům, které pofiderně chladí.

To je nejaka obsedantno-kompulzívna uchylka s tou skolou? Si tu prvy, co mi o hlavu oplieskava moje vzdelanie. A to este nevies, ze vlastne ani nie som strojar, pretoze som mal odbor Manazment strojarskych podnikov. Fu, co teraz? Budem mat zakaz vyjadrovat sa k veciam, s ktorymi uz 20 rokov pracujem?
S tvojou potencionalnou skodou sa obrat na advokatsku kancelariu AKBenova, ta ma zastupuje v pripadnych obchodnych sporoch.
Btw mas pravdu o Kingstone a jeho problemoch neviem nic, uz roky pouzivam vyhradne WD a Samsung. Posledny Kingston (SSD) som predal asi 2 roky dozadu. Nie je dovod sa k nim vracat.

Smírně... Že by problémy s krátkodobou pamětí? Ke vzdělání jsem se vyjádřil a nijak ho nezesměšňuji. Viz https://pc.poradna.net/questions/3110941-jaky-zvolit-ramecek-na-ssd#r3111221
Dokonce jste i reagoval. VŠ lidi jsou fajn, mají vytrénovaný mozek.
Můžu založit vlákno, kam rádci můžou dobrovolně-povinně napsat dosažené vzdělání, praxi v IT, ať už jako řadoví uživatelé PC nebo technici? Věřím, že to bude oborově a zkušenostní praxí zajímavé... Třeba to pozvedne úroveň poradny. :beer:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pod čarou:
Pamatuji si, jak se do jisté nemocnice přihlásil do výběrového řízení falešný lékař a zjistilo se to až těsně před podpisem smlouvy. Ten člověk prošel několika výběrovými koly. Byl velmi důvěryhodný a znalý oboru aproblematiky, že mu na to přišel jediný člověk, paradoxně nelékař z vrcholového vedení, a to až těsně v závěru před podpisem smlouvy. Snad to byl alespoň veterinář...

Přijde mi absurdní, aby mi tu radil automechanik s výběrem PC, tedy pokud se neptám na autodiagnostiku a SW + HW s tím související.
Absurdita z praxe: u české dvojky radí zákazníkům vyučený číšník, chápete to?
Závěrem opět opakuji, proti praktikům nic nenamítám a uznávám praxi, ale vše má své hranice. Nejradši mám techniky, kteří denně dělají rukama a používají při tom hlavu. Na druhou stranu rád přebírám informace a znalosti od pana JF. U výše uvedeného výrobku jsem tu postrádal dobrého zboží-znalce - praktického uživatele...

:beer:

Nevidim tu nic cim by sa chcel uzmierit, ides si dalej svoje husitovske proti vsem.
Tvoj priklad je odveci, ano som strojar, respektive ekonom, ale len vzdelanim. V ekonomike, ci pri investovani ti poradim tiez, pretoze mam slusny prehlad o trhu, aktivne obchodujem s kryptomenai, na CFD, ci klasickej burze.
Ale v com som expert je IT, pretoze sa uz 20 rokov dennodenne venujem tejto oblasti a nie som navyse uzko specializovany, takze mam naozaj siroke znalosti a skusenosti z monych IT subodborov.
Prestan kecat nieco o vzdelani, ty si evidentne nikdy nebol v praxi a nechapes, ze clovek so skusentami z oboru je hodnotnejsi ako cerstvy absolvent VS.
Kazd slusny HR manazer toto vie a skola byva len povinna jazda, niekde dokonca nepovinna a ich zaujima, co v skutocnosti vies a nie co si studoval.
Ak chces diskutovat mame tu debaty.net, ak chces poradit nechaj si od skusenejsich ludi a nesnaz sa prist s uz hotovymi odpovedami, na svoje otazky.
Ak si myslis, ze vsetko vies lepsie tak sa nepytaj a rob si co uznas za vhodne a neobstastnuj nas tu svojimi mudrami.
Ono je totizto kontraproduktivne a aj preto je 90% informacii na nete bohuzial informacne blato.

Nejradši mám techniky, kteří denně dělají rukama a používají při tom hlavu.

Nech sa paci, pracujem rukami a pouzivam hlavu...a nechapem preco ma nemas rad;o).

Ale jo, věřím že jste dobrý dráteník a dobrý provider. Naše názorová neshoda v trojici vy, pan axagon a já, ta je v tom, že vy dva mě přesvědčujete, jak ty pofidérní čínské plíšky externího boxu stačí na uchlazení nvme disku. Nikdo jste nebyl ochotný připustit úvahu, že to nesmyslně zkrátí životnost disku. Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci, že? Pravděpodobně se tak z vaší strany děje, protože "přeci nepřiznám chybu", vždyť jsem IT znalec - profesionál. Vždyť jinde jsou nvme disky bez chlazení a taky žijí, že? Vždyť to tak všichni dělají, tak to musí být správně, že? (analogicky ve vedlejší kutilské poradně - ipa, sokrat, polyuretanová pěna, osb deska - to je univerzální jistota každého kutila pro všechny práce a projekty).

Lepší polopaticky podaný příměr mne nenapadl... To je jako žít v Ostravě a okolí. Taky tam můžete žít, ale špinavé životní prostředí a firmy vás budou trávit a příliš se nedožijete. Proti tomu člověk žijící v lepších podmínkách ve vašich Tatrách, ten se dožije vyššího věku, pokud mu genetika dopřeje a nebude mít srážku s blbcem. Stačí tohle elementární přirovnání?
Prostě vše chce své a pokud tomu dám více, či dokonce s naddimenzovanou rezervou, tak ve výsledku jen dobře. Chlapi, na tohle přeci stačí zdravý selský rozum.

Závěrem vás chci ujistit, že jsem sem nikdy nepřišel s dopředu připravenými odpověďmi. Vše co jsem psal bylo průběžně psané a mnou vložené odkazy na jiné weby průběžně dohledané. Vzniklo to tak, že jsem četl vaše vyjádření a nutilo mě to vyhledávat si informace, ověřovat a dotvořit si svůj názor, který je od počátku neměnný. Zkuste připustit, že mi to krapet pálí, že jsem takový jak tu píšu a je to odrazem mých ne/znalostí a ne/schopností. Tak přísahám! :beer:

Paráda :-) Já mám závratě už jen z toho videa. Kdysi jsem švagrovi montoval satelit na dvoupatrový dům a nebyl jsem schopný slézt dolů.
Nahoru to bylo bez problémů, ale dolů už jsem měl problém a ne malý... Natož ještě něco v ruce tahat a v klídku si lézt, to bych nedal.
Klobouk dolů...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru