Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem G sync a obecne info o nem?

Ano, HDR10 na PC už je v pohodě a už to podporuje každá nová hra a navíc je to např. pro mě docela důležitá funkce, problém je, že potřebuješ hodně solidní zobrazovalo, aby ti to v HDR dokázalo zobrazit, když vidím u IPS monitoru špičkový jas 450 nits, tak o HDR nemůže být řeč.

Tam ten Alienware je docela drahej, ale na BFG (big format gaming) je s přehledem nejlepší překvapivě televize a to LG OLED CX/C1, která má špičkovou kvalitu zobrazení a tyhle monitory se moc nechytají, navíc OLED 120Hz je neporovnatelný s jakýmkoli high refresh rate monitorem, protože na OLEDu neexistuje žádný ghosting nic, překreslení je okamžité, takže jsou vlastně nejlepší na gaming. Já třeba hraji na LG CX48 v 3840x2160@120Hz 4:4:4 full range 10bit HDR, což je takový asi největší luxus pro hráče.

Někde jsem ještě psal proč ultrawide monitor? Mám OLED na který si nastavím UW rozlišení a mám tam sice pruhy, ale ty jsou úplně zhasnuté (OLED) v noci neviditelné, takže i když mám 48" 16:9 tak si z toho udělám víceméně ultrawide monitor.

Jinak nedávno jsem přecházel na Win11 hlavně kvůli autoHDR, které dokáže konvertovat SDR hru do HDR10 a funguje to opravdu skvěle.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny