Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Po spustení nefunguje premietanie obrazovky a ďalšie zvláštnosti

Zdravím,

mám notebook Lenovo IdeaPad S540 s Windowsom 10 a od septembra ho mám trvalo pripojený na externý monitor (monitor notebooku je počas premietania vypnutý), vždy všetko fungovalo bez problémov.

Dnes ráno som ho spustil, nabehla úvodná "prihlasovacia" obrazovka na externom monitore - všetko ok. Prihlásil som sa, externý monitor sa z ničoho nič vypol a obraz bežal len na monitore notebooku.

Samozrejme, že ako prvé som skontroloval, vyťahoval a znova zastrkoval príslušné káble. Všetko bez zmeny. Pozerám sa teda na zúbok ozubenému koliesku, ktoré ma neomylne smeruje do Nastavení. V sekcii Obrazovka sa počítač tvári, že žiadnu externú obrazovku nevie detekovať.

Skúšam si teda pomôcť a stláčam klávesovú skratku určenú na premietanie obrazovky. Počítač zachováva poker face a oznamuje, že moja videokarta nepodporuje premietanie. S panikou podobnou atmosfére Gautengu znovu klikám na Štart a duševne sa pripravujem na reštart počítača. Po kliknutí na ikonku Napájanie zisťujem, že počítač mi síce ponúka možnosti Vypnúť a Reštartovať, chýba tam však staré dobré uspanie počítača.

Zároveň som si všimol, že ikonky programov na mojej pracovnej ploche boli rozhádzané. Som si stopercentne istý - omamným látkam sa vyhýbam a spoznal som to podľa toho, že na pracovnej ploche mám fotografiu. A rovnako ako Hercule Poirot nemôže zjesť rozdielne veľké vajcia, ja nedopustím, aby boli ikonky na hlavnom motíve fotografie. A predsa tam boli.

Reštart počítača síce všetky tri záhady (premietanie, chýbajúce uspanie, usporiadanie ikoniek na ploche) vyriešil, opakovania podobných mystérií sa však začínam báť ešte viac než omikronu a podomových predajcov.

Čo môže byť prosím na príčine a mám sa báť, že sa zopakujú?

Antivírus používam Eset.

Vopred ďakujem, že ste môj chabý pokus o román dočítali až do konca, ako aj za prípadné rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Možná nějaká breberka, použuj MBAM viz Google. A stáhni a oskenuj celý notas.
jezekhifi 27.11.2021 11:53
jezekhifi
Nenašlo nič, ale aj tak ďakujem. :-) poslední
haseimpfeffer 27.11.2021 21:35
haseimpfeffer

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru