Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem win 10 kontra win11

Jedine prešrotovať nanovo celú W11.

Sprav si cestou Rufus na USB fleške z ISO W11 boot pre GPT (Rozbaľ rozšírenia v Rfus, aby si videl možnosť GPT).

Neodpájaj žiadne pevné disky (hdd) kde je situovaný zavádzač pre W10, nechaj pripojený ssd na ktorý nainštaluješ W11 z ISO flešky.

Po nabútovaní PC z flešky sa ti objaví výzva Inštalátora, kde a na ktorý disk, prípadne logický oddiel SSD, chceš inštalovať W11.

Budeš vyzvaný na format SSD s alokačnou tabuľkou NTFS, čím sa zmaže pôvodný W11 (Ideálne riešenie).

Spustí sa inštalátor na SSD.

Po reštarte PC sa objavia možnosti pre zabezpečenie W11 s prihlásením sa na konto MS (výzvu na prihlásenia sa cestou MS konta preskoč).

Po nainštalovaní z USB flešky budeš mať výber DualBoot. Primárny bude W11.

Zmenu bootu medzi Dualbooot OS W10/W11 s časom na výber spustenia šípkami a Enter na klávesnici od 4 sec. po 30 sec., vykonáš v msconfig.exe.

Po reštartoch PC bude vždy ten-ktorý načítaný OS v jeho grafickom prostredí na primárnom oddiele ozn. pod písmenom C:\ Pre druhý "spiaci" systém si zvolí Inštalátor iné písmeno. Tieto údaje o logických oddieloch, ich presných veľkostí na bit, písmená, sú zapísané v Registroch ako aj zavádzacom sektore logického oddielu (prvý oddiel bez písmena, cca 350MiB).

SecureBoot musíš pred inštaláciou vypnúť v Biose.

Tiež je nutné vypnúť v OS Windows FastBoot v Správe napájania (Rýchly štart), lebo táto vlastnosť od W8x je daná výrobcom, aby sa časť kernel súborov jadra, bootu a systémových knihovní, ponechala načítaná nastálo v RAM ak je v Bios nastavený S3, GreenPower a spol. možností pre zobudenie PC zo spánku klávesnicou, myšou, modemom, externým zariadením.

Ak si zvolíš DualBoot, je možné ako bonus v Správe diskov odstrániť písmeno sekundárneho spiaceho OS, aby medzi sebou o sebe oba OS nevedeli, nepoznali sa, sú tzv.skryté pred prípadnou škodnou. Načíta sa iba a zobrazí sa disk C:\ s OS v jeho gr.prostredí.

Dáta na disku budeš mať viditeľné pre oba OS po reštartoch ak im priradíš spoločné veľké písmeno, napríklad písm. D:\ s visačou "dokumenty".

Marginálne. Som ročník 1940, teda detto čiperný geront v pracovnom pomere spol. s.r.o., makám, vstávam z rána, za rosy, takmer denne od 4.00 hod. SEČ. Systémom, OS Windows, sa venujem takmer desať dní, ale o to intenzívnejšie :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny