Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Propojené monitory

Ahoj, mám pomocí této redukce https://www.euronics.cz/redukce-i-tec-hdmi-vga-cerna-itchdmi2vgaada/p536572/ propojené 2 starší LCD monitory v PC, obraz na 1 (starším z těch 2 - BENQ) je úplně v pořádku ostrý, ale na druhém (novějším philips 223V) mám občas text, ale hlavně je to vidět dole (viz foto) rozmázlé ikony či text, je to lehce viditelné, ale divím se proč tomu tak je?

Změna kategorie, původně: Hardware (host)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
to je nejspíš vyráběč signálu digi -> analog, nic moc. používá se to ve smutných případech, když si…
lední brtník 29.11.2021 20:18
lední brtník
Mě zatím všechny i ty nejlevnější převodníky tohoto typu fungovaly k naprosté spokojenosti. A mám ji… nový
ml1 02.12.2021 13:58
ml1
viz dsa: já taky na tom screenu to velké rozostření nevidím. ovšem printscreen bere otisk videoram,… poslední
lední brtník 02.12.2021 20:19
lední brtník

to je nejspíš vyráběč signálu digi -> analog, nic moc.
používá se to ve smutných případech, když si člověk v minulosti zakoupil zoufalé nejlevnější monitory jen s vga vstupem a dnes je může leda vyhodit nebo připojit k dveřnímu zvonku.
takže především: ten převodník nemá v cestě signálu co dělat.
pokud je monitor bez něj nepoužitelný, domluv se s ježurou a najež si normální repasovaný monitor (od 2t výše), když ti to vadí.
jestli se ti nechce dávat 2t., tak ti to nevadí.

Mě zatím všechny i ty nejlevnější převodníky tohoto typu fungovaly k naprosté spokojenosti. A mám jich více, protože mám monitory i televize poměrně staré, ale je mi hloupé vyhazovat plně funkční věci, které zatím nevypadají na to, že by se chystali umřít.
Vím, že nový monitor (srovnatelný s těmi, které má tazatel) je otázkou 2500 (sám jsem naposledy dost podobný (22" full-hd ausus, ten už má všechno, ale předchozí mají právě jen VGA) kupoval za 2222 ale je to už je nějakých 10 let), teda pokud neposkočily ceny nějak vzhůru.

viz dsa: já taky na tom screenu to velké rozostření nevidím. ovšem printscreen bere otisk videoram, nemá moc společného s neostrou geometrií analogového signálu na stínítku, který logicky po konverzi digital->analog nemůže být dokonalý.

na monitory máme každý jiné nároky, já jsem kancelářská krysa a pro mé použití vyhovuje tento ... tak nic, chtěl jsem dát odkaz na ASUS BE24 za 2t.
je před vánocemi, ještě v pondělí byly skladem, teď se všechno vypařilo. zůstaly dražší typy nebo počkat do února-března.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru