Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows defender - rýchla kontrola

Samotný autor Defender W10/11 v tom nemá jasno, akým spôsobom sa vykonáva plánovaná rýchla kontrola na pozadí pravidelným spustením motora (šablony) na základe časového plánu. Task Scheduler (Plánovač úloh) obsahuje v argumente príkaz: "Scan -ScheduleJob -ScanTrigger 55 -IdleScheduledJob"

Z uvedeného vyplýva, že Defender vykoná rýchlu kontrolu na pozadí len v prípade, ak je OS, SW, PC istý čas v absolútnej nečinnosti zo strany lelkujúceho užívateľa čumiac pred monitorom spusteného PC do blba.

Defender W10 robí kontrolu dát v reálnom čase.
Je to najlepšia bezpečnostná stratégia pre systém a jeho spokojných užívateľov hoviac si v pomyselnom bezpečí za monitorom sčotá.

Reálna kontrola sa dá vypnúť v politike Gpedit.msc prípadne v Registroch.

https://docs.microsoft.com/en-us/microsoft-365/security/defender-endpoint/limited-periodic-scanning-microsoft-defender-antivirus?view=o365-worldwide

https://www.tenforums.com/tutorials/51514-turn-off-microsoft-defender-periodic-scanning-windows-10-a.html

https://answers.microsoft.com/en-us/protect/forum/all/how-do-i-set-windows-defender-to-a-custom-auto/ec19aab4-10ce-4f41-9990-343056fd104f

Marginálne: Ešte-že mám Defender z Windows nadobro vykopnutý, ako bežnému občanovi sa mi lepšie a slobodnejšie dýcha, hlavne bez veškerých otravných AV.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny