Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows defender - rýchla kontrola

Dobrý večer,mám notebook s os.Windows 11.Prosím vás zaujíma ma ako často Windows defender ktorý používam vykonáva rýchlu kontrolu v mojom notebooku.Teraz je tam momentálne Posledná kontrola 29.11.2021 o 21:44.Predtým tam bolo tuším 23,17.11.2021.Moc tomu nerozumiem vykonáva sa tá rýchla kontrola každý deň?Alebo sa to spúšťa ako sa to defenderu zapáči,hocikedy.Ďakujem za odpovede

Předmět Autor Datum
Nechápu přesně kam míříš. Windows Defender stejně jako většina antivirů především kontrolují vše co…
MM_tank 03.12.2021 00:07
MM_tank
Samotný autor Defender W10/11 v tom nemá jasno, akým spôsobom sa vykonáva plánovaná rýchla kontrola… poslední
Nuda 03.12.2021 05:42
Nuda

Nechápu přesně kam míříš. Windows Defender stejně jako většina antivirů především kontrolují vše co se na počítači šustne - co se spouští, ukládá nebo načítá a to v reálném čase (pořád).
Což má za následek že chrání pořád ale zpomaluje pc.

Můžeš zkusit na testsouboru
https://www.eicar.org/?page_id=3950

Ta rychlá kontrola je víceméně doplňková věc takže podle mě není důležité jak často se spouští. Ale možná to sleduje změny nebo ukládá kontrolní součty nevím.

Samotný autor Defender W10/11 v tom nemá jasno, akým spôsobom sa vykonáva plánovaná rýchla kontrola na pozadí pravidelným spustením motora (šablony) na základe časového plánu. Task Scheduler (Plánovač úloh) obsahuje v argumente príkaz: "Scan -ScheduleJob -ScanTrigger 55 -IdleScheduledJob"

Z uvedeného vyplýva, že Defender vykoná rýchlu kontrolu na pozadí len v prípade, ak je OS, SW, PC istý čas v absolútnej nečinnosti zo strany lelkujúceho užívateľa čumiac pred monitorom spusteného PC do blba.

Defender W10 robí kontrolu dát v reálnom čase.
Je to najlepšia bezpečnostná stratégia pre systém a jeho spokojných užívateľov hoviac si v pomyselnom bezpečí za monitorom sčotá.

Reálna kontrola sa dá vypnúť v politike Gpedit.msc prípadne v Registroch.

https://docs.microsoft.com/en-us/microsoft-365/security/defender-endpoint/limited-periodic-scanning-microsoft-defender-antivirus?view=o365-worldwide

https://www.tenforums.com/tutorials/51514-turn-off-microsoft-defender-periodic-scanning-windows-10-a.html

https://answers.microsoft.com/en-us/protect/forum/all/how-do-i-set-windows-defender-to-a-custom-auto/ec19aab4-10ce-4f41-9990-343056fd104f

Marginálne: Ešte-že mám Defender z Windows nadobro vykopnutý, ako bežnému občanovi sa mi lepšie a slobodnejšie dýcha, hlavne bez veškerých otravných AV.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru