Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prebudenie PC po zapojení iného spotrebiča do siete

Nemůže to být nějakou periferií napojenou na USB (klávesnice, myš)?
Rušení ze sítě se přes zdroj nedostane, tím bych si byl docela jistý. Ledaže by ten zdroj byl nějaký špatný což zase u Eurocase vyloučit nelze (i tak pochybuju, že by to vedlo k probuzení). Jak starý ten zdroj je? Stačí řádově, pokud má za sebou víc jak 5 let, moc bych mu taky nevěřil. Ale pořád mi taková věc nedává smysl, zdroj sám o sobě počítač od sítě dobře odděluje (to spíš nějaké rušení přidá on sám) a další odrušení mají jednotlivé komponenty, takže rušení šířené napájením bych vyloučil.
Spíš bych to viděl na rušení šířené vzduchem; třeba v laboratoři, když pustíme pořádné proudy, tak nejdřív se to projeví na klávesnici a myši (jen USB, PS/2 jsou v pohodě), pak začne vynechávat digitální monitor a nakonec se objevuje rušení i na analogovém (teda on je taky digitální, ale připojený po VGA). Použití sériové linky po USB vůbec nepřichází do úvahy, museli jsme koupit kartu sériových portů, s těma to nic nedělá. No z toho jsem si odnesl ponaučení, že USB neni nijak odolné vůči rušení.
Ale že by se něco takového dělo v domácích podmínkách navíc s běžnými spotřebiči (které musí mít nějakou imunitu alespoň takovou, aby zvládkla emise zařízení stejné třídy) to bych si nemyslel. Takže moje úvaha vede opět k elektrice. A sice tak, že rušení vzniká v síti (asi nedotažené spoje a z nich plynoucí produkty), ale do počítače se to klidně může dostávat vzduchem.
Tohle bych ověřil tak, že bych vypnul veškerá USB, jestli to nezmizí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny