Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zkrat?

Možná lepší než upgrade na hliník v sedmdesátých nebo osmdesátých letech. Před 100 lety se používala poctivá měď i když slabšího průřezu (nebyly tak výkonné spotřebiče), ale s tím počítají jističe a asi ani izolace nebude úplně splňovat dnešní normy, ale jinak bych to tak zle neviděl. Předpokládám, že i přechod ze 110 na 220 proběhnul jen přešroubováním žárovek a přepnutím napětí na rádiu a tak (tak to alespoň popisovali pamětníci). Mimochodem ten jejich barák stále stojí a nejen elektrika je tam původní, celý vypadá tak krásně zchátrale.
Pokud to nejsou jen pohádky, je nutné se podívat, co teda je konkrétně cítit, případně očistit desku od spálených částí a pak zkusit zapnout s jiným zdrojem a pokud možno bez dalších součastí (jen samotnou desku, případně ještě grafárnu, ale rozhodně ne HDD).
Mikrofon v USB mohl těžko něco takového způsobit (a těžko mohl jiskřit 5V prostě jiskru jen tak neudělá), ale mohlo se klidně tou ránou uvolnit něco jiného (a ty jiskry mohly také být odjinud). Je potřeba postupovat systematicky a opatrně, aby se nezničilo nic dalšího. Podle mě prostě není možné, aby cokoliv, co se stane v počítači mohlo vyhodit pojistky (síťová strana je tam dobře oddělená a výstupy zdroje bývají chráněné).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny